Szybki chleb bananowo-orzechowy
Potrzebujesz śniadania bez nabiału ? Szybki chleb bananowo-orzechowy może być niesamowitym przepisem do wypróbowania. Ten przepis jest dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 3 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 230 kalorii . Za 53 centy za porcję ten przepis pokrywa 6% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 40 osób uznało ten przepis za pyszny i sycący. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 1 godziny . Mieszanka orzechów pekan, mieszanki do ciasta, mieszanki do budyniu waniliowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę Spoonacular wynoszącą 33% , co nie jest takie super. Wypróbuj Banana Nut Chocolate Bread , Coconut Banana Nut Bread i Curious George's Gluten-Free Banana Nut Bread , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Spryskaj 2 foremki do pieczenia chleba o wymiarach 9x5 cali sprayem do pieczenia.
Wymieszaj w dużej misce mieszankę do ciasta, orzechy pekan, banany, wodę, olej roślinny, mieszankę budyniową i jajka za pomocą miksera elektrycznego, aż do uzyskania jednolitej masy.
Wlać połowę ciasta do każdej z przygotowanych foremek na chleb.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż wykałaczka włożona w środek każdego bochenka będzie po wyjęciu czysta, około 45 minut.