Szybka kiełbasa Bolognese

Szybka kiełbasa Bolognese
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na sos, więc dać szybkie kiełbasa Bolognese spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 36g białka, 37 g tłuszczu, oraz w sumie 782 kalorie. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga pomidorowego sosu makaronowego, nasion kopru włoskiego, pieczarki i wina. 168 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 20 minut. Wiele osób naprawdę lubi to śródziemnomorskie danie. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 85%, co jest niesamowite. Podobne przepisy to Quick Bolognese, Szybki Sos Boloński, oraz Szybki Makaron Bolognese.

Instrukcje

1
Rozgrzać dużą, szeroką patelnię, a następnie pokruszyć w mięsie kiełbasy i nasionach kopru włoskiego(nie ma potrzeby dodawania oleju). Smażyć przez kilka minut, aż złoty i tłuszcz zostanie uwolniony, dobrze mieszając, aby rozbić mięso.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka Tarta, Kilka GarściBułka Tarta, Kilka Garści
Mielona Kiełbasa WieprzowaMielona Kiełbasa Wieprzowa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Dodać grzyby i smażyć przez kilka minut, aż zaczną mięknąć. Wymieszać w winie teraz, jeśli używasz, bąbelki przez 1 min, następnie dodać sos pomidorowy i podgrzać do bulgotania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)Cebula, Drobna Kostka (zostaw Do Dekoracji)
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
3
W międzyczasie zagotuj penne. Po przygotowaniu odcedzić i wlać do sosu.
Składniki, których będziesz potrzebować
PennePenne
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
4
Dobrze wymieszać, aż do całkowitego pokrycia, a następnie podzielić między cztery płytki, kończąc odrobiną parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu

Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio

Chianti, Trebbiano i Verdicchio to świetny wybór dla Włochów. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione z 4.4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 62 dolarów za butelkę.
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Castello di Meleto Chianti Classico Gran Selezione
Intensywna rubinowa czerwień. Mocny i bogaty w pikantne i balsamiczne nuty, a następnie aromaty owoców czerwonych jagód. Delikatne, eleganckie taniny zachwycają podniebienie zapowiadając przyjemny i długi posmak.
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia20
Magazyn