Szybka Jagnięca Kofta z sosem jogurtowym Harissa

Szybka Jagnięca Kofta z sosem jogurtowym Harissa może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 423 kalorie, 23G białka, oraz 25 g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 8% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz mielony kminek, zieloną cebulę, czosnek w butelce i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Grillowana Harissa - marynowana jagnięcina z marokańskim sosem jogurtowym, Kebaby Kofte z pikantnym sosem jogurtowym Harissa i grillowanym płaskim chlebem (mielone jagnięce kebaby), oraz Kofta wołowa z sosem cytrynowo-jogurtowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ryż, gotuj w worku ryż jaśminowy i szafran we wrzącej wodzie zgodnie ze wskazówkami na opakowaniu.
Odcedzić; ryż puch widelcem.
Podczas gdy ryż gotuje, przygotować kofta.
Połącz kolendrę i następne 9 składników (przez jagnięcinę); uformuj na 12 podłużnych pasztetów.
Podgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodaj paszteciki do patelni; gotować 10 minut lub aż do końca, okazjonalnie zmieniając kolor na brązowy ze wszystkich stron.
Podczas gdy kofta gotuje, przygotuj sos.
Połącz 1/2 szklanki jogurtu i pozostałe składniki.
SOS podawać z koftą i ryżem.