Szwedzkie Placki Mięsne
Przepis Szwedzkie ciasta mięsne mogą zaspokoić skandynawskie pragnienie w około 40 minut. Na 2,36 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 87 g tłuszczu, oraz w sumie 1224 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Mieszanka mielonego ziela angielskiego, mielona wołowina, mąka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 70%. Spróbuj Szwedzkie Placki Mięsne, Szwedzkie pierogi mięsne do zupy, oraz Pasztety Mięsne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na dużej patelni na średnim ogniu. Pokruszyć w mielonej wołowinie i dodać cebulę, pietruszkę, ziele angielskie, koperek, gałkę muszkatołową i starte ziemniaki. Gotować i mieszać, aż mięso jest rumiane.
Odcedzić nadmiar tłuszczu. Wyłączyć ogień i wymieszać z serem, aż się rozpuści. Odstawić do ostygnięcia.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C).
W średniej misce wymieszać mąkę i sól.
Wymieszać w skracaniu widelcem lub nożem do ciast, aż pozostaną tylko grudki wielkości grochu. Wymieszać trochę śmietany na raz, aż ciasto trzyma się razem. Zagnieść krótko na lekko posypanej mąką powierzchni. Podzielić na cztery równe porcje i wkleić w kulki.
Rozwałkuj każdą kulkę ciasta do grubości około 1/8 cala.
Umieść 1/2 szklanki nadzienia na każdym z nich. Złożyć na pół koła i uszczelnić, zwilżając krawędzie ciepłą wodą i naciskając razem.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec przez 20 minut w nagrzanym piekarniku, aż będzie złoty kolor.