Szwedzkie klopsiki w torbie
Szwedzkie klopsiki w torbie wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 18 porcji z 185 kalorii, 8G białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na 48 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Udaj się do sklepu i odebrać olej canolan, musztarda dijon, cebula, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 20%. Podobne przepisy to Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki.
Instrukcje
Nawilż bułkę tartą w misce do mieszania, zalewając je wodą (1/2 do 3/4 szklanki).
Aby gotować en papillote (w piekarniku, zamknięte w folii), użyj dużej folii piekarnik etui, lub zrobić piekarnik Etui Z długości 3 stóp folii heavy duty przez doprowadzenie 2 końce do środka, składanie boków do uszczelnienia, i pozostawiając otwór w środku, przez który umieścić sos i klopsiki. Mąkę wstrząsnąć w torebce, aby pokryć wnętrze i (ze względów bezpieczeństwa) umieścić na patelni. Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Aby ugotować papillote na grillu, postępuj zgodnie z tą samą procedurą z woreczkiem foliowym i rozgrzej grill na średnim ogniu. (Metoda woreczka foliowego jest świetna do gotowania i czyszczenia, ale ponieważ płyny wewnątrz staną się bardzo gorące, ze względów bezpieczeństwa użyj patelni do pieczenia, aby utrzymać ciężar woreczka.)
Do miski uwodnionej bułki tartej dodać mieloną wołowinę, cebulę, jajko, sól, pieprz, gałkę muszkatołową i ziele angielskie. Mikserem elektrycznym ubijaj mieszankę mięsa, aż będzie puszysta.
Rozgrzać olej na dużej patelni do sear off klopsiki. (W odcinku usmażyliśmy klopsiki w frytkownicy.) Tworzą mieszaninę mięsa na małe klopsiki i zapiekać je na patelni lub frytkownicy.
Wyjąć do rękojeści papieru, aby krótko spuścić.
Masło, bulion wołowy, sherry, śmietana i liść laurowy dodać do torebki foliowej (którą ze względów bezpieczeństwa włożyłaś do patelni, aby utrzymać ciężar "dyskietki").
Przenieść klopsiki do woreczka piekarnika i zamknąć woreczek.
Piec przez około 20 do 25 minut lub grillować przez około 15 do 20 minut. Należy zachować szczególną ostrożność w kontaktach z gorącymi płynami w torebce foliowej lub torbie piekarnika.
Do małego rondla wlać sos z torebki.
Przed podaniem usunąć liść laurowy z sosu.
Ubijamy musztardę Dijon i musztardę miodową, podgrzewamy przez kilka minut do zgęstnienia i podajemy z klopsikami.