Szwedzkie klopsiki mamy
Szwedzkie klopsiki mamy mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 471 kalorii, 28g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 1,69 zł za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz sos worcestershire, mielona wołowina, sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć ziemi ziele angielskie można śledzić to danie główne z Ziele angielskie Angel Food Cakes z twarogiem ananasowym i suszonym w piecu Pi jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 45%. Spróbuj Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki dla podobnych receptur.
Instrukcje
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu; gotować i mieszać cebulę w roztopionym maśle do miękkości, 5 do 10 protokół.
Kostki chleba układamy w misce; na kostki chleba wlewamy 1/2 szklanki odparowanego mleka. Odstawić, aż kostki chleba wchłoną mleko.
Wymieszać mieloną wołowinę, mieloną wieprzowinę, gotowaną cebulę, mieszankę kostki chleba, jajka, sos Worcestershire, pietruszka, gałka muszkatołowa, ziele angielskie, sól, pieprz cytrynowy i zmielony czarny pieprz razem w dużej misce. Formuj mieszaninę w klopsiki wielkości piłki golfowej.
Rozgrzać oliwę z oliwek w tej samej patelni używane do cebuli na średnim ogniu; gotować klopsiki w gorącym oleju, obracając szczypcami, aż wszystkie strony są rumiane, 10 do 15 protokół.
Wlać bulion wołowy i gotować na wolnym ogniu, aż klopsiki są gotowane przez, 15 do 20 minut.
Przenieś klopsiki do miski do serwowania, zastrzegając płyn na patelni.
Usuń 1 Puchar bulion wołowy z patelni; ubić mąkę do 1 Puchar bulion, aż będzie gładka.
Wlać mieszaninę mąki z powrotem do patelni, ubijając, aż mieszanina jest gładka. Stopniowo ubijaj Pozostałe odparowane mleko i sherry do mieszanki bulionu wołowego. Dusić, mieszając od czasu do czasu, aż sos się ogrzeje i wygładzi, 5 do 10 minut.
Polać sosem klopsiki do podania.