Szwedzkie klopsiki Leny z sosem borówkowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu skandynawskich przepisów, więc spróbuj Szwedzkich klopsików Leny z sosem borówkowym. Ten przepis służy 60. Za 19 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 2G białka, 4G tłuszczu i w sumie 54 kalorie. Udaj się do sklepu i podnieś masło, kilka mielonych pieprzu, soli i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 14 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 9%. Ten wynik można poprawić. Spróbuj Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym lub żurawinowym, Szwedzkie kulki fasoli z sosem z borówki brusznicy, oraz Szwedzkie klopsiki z sosem z czerwonej porzeczki dla podobnych przepisów.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta.
Wyjmij cebulę na talerz i ostudź. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
W dużej misce wymieszaj mielone mięso, żółtka, gęstą śmietanę i cebulę.
Dodaj sól, pieprz i ziele angielskie. Wyciśnij nadmiar mleka z chleba i dodaj do miski.
Delikatnie wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką.
Stojąc w misce z zimną wodą, uformuj klopsiki o średnicy około 1 cala. Od czasu do czasu zanurzaj palce w zimnej wodzie, aby mięso nie przykleiło się do dłoni.
Pozostałe masło rozpuść na patelni do smażenia, a gdy piana opadnie, dodaj warstwę klopsików. Nie przepełniaj patelni. Potrząśnij patelnią raz na jakiś czas, aby klopsiki były okrągłe. Przyrumienić wszystkie klopsiki partiami, po ugotowaniu wyjmując je do dużego naczynia bezpiecznego w piekarniku.
Włóż naczynie do piekarnika na około 20 minut, uważając, aby ich nie rozgotować.
Wylej większość tłuszczu z patelni i wróć do ognia.
Dodaj 2 łyżki masła i zakręć nim, aby pokryć patelnię.
Posyp mąkę i wymieszaj drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby rozpuścić mąkę w tłuszczu.
Wlej wywar z kurczaka i wymieszaj, aby poluzować kawałki z dna patelni. Dusić, mieszając, aż płyn się zmniejszy, a mieszanina zacznie gęstnieć do sosu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę i dżem z czarnej porzeczki.
Dodaj klopsiki do sosu. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, a klopsiki zostaną podgrzane przez 15 do 20 minut.
Posyp posiekaną natką pietruszki.
Aby podać, nałóż kilka klopsików na każdy talerz wraz z łyżką sosu i podawaj z dżemem z borówki brusznicy z boku.