Szwedzkie klopsiki Leny z sosem borówkowym 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Za 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką mąkę, chleb, dżem porzeczkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym lub żurawinowym, Szwedzkie kulki fasoli z sosem z borówki brusznicy, oraz Mini szwedzkie klopsiki z sosem żurawinowym.
Instrukcje
1
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
3
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
4
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
5
Wyjmij cebulę na talerz i ostudź. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki Papierowe
Patelnia
6
W dużej misce wymieszaj mielone mięso, żółtka, gęstą śmietanę i cebulę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Ciężki
żółtko Jaja
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do Mieszania
7
Dodaj sól, pieprz i ziele angielskie. Wyciśnij nadmiar mleka z chleba i dodaj do miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ziele Angielskie
Pieprz
Chleb
Mleko
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
8
Delikatnie wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
9
Stojąc w misce z zimną wodą, uformuj klopsiki o średnicy około 1 cala. Od czasu do czasu zanurzaj palce w zimnej wodzie, aby mięso nie przykleiło się do dłoni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Woda
Mięso
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
10
Pozostałe masło rozpuść na patelni do smażenia, a gdy piana opadnie, dodaj warstwę klopsików. Nie przepełniaj patelni. Potrząśnij patelnią raz na jakiś czas, aby klopsiki były okrągłe. Przyrumienić wszystkie klopsiki partiami, po ugotowaniu wyjmując je do dużego naczynia bezpiecznego w piekarniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
Masło
Gruby Czerwony Cukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Patelnia
11
Włóż naczynie do piekarnika na około 20 minut, uważając, aby ich nie rozgotować.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
1
Wylej większość tłuszczu z patelni i wróć do ognia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
2
Dodaj 2 łyżki masła i zakręć nim, aby pokryć patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Posyp mąkę i wymieszaj drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby rozpuścić mąkę w tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Drewniana
Trzepaczka
4
Wlej wywar z kurczaka i wymieszaj, aby poluzować kawałki z dna patelni. Dusić, mieszając, aż płyn się zmniejszy, a mieszanina zacznie gęstnieć do sosu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę i dżem z czarnej porzeczki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I Pieprz
Porzeczki Czarne
Rosół Z Kurczaka
Krem
SOS
Dżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
5
Dodaj klopsiki do sosu. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, a klopsiki zostaną podgrzane przez 15 do 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klopsiki
SOS
6
Posyp posiekaną natką pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pietruszka-nać
7
Aby podać, nałóż kilka klopsików na każdy talerz wraz z łyżką sosu i podawaj z dżemem z borówki brusznicy z boku.
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ferrari Perle. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
Ferrari Perle
Słomkowo-żółty z lekkim złotym połyskiem. Intensywny i szczególnie wyrafinowany z zapachami migdałów, jabłek, lekką przyprawą i nutą skórki chleba. Suche, czyste i eleganckie z trwałą gładkością. Nuty dojrzałych jabłek, przyjemnej drożdżówki i słodkich migdałów.