Szwedzkie klopsiki Leny z sosem borówkowym
Szwedzkie klopsiki Leny z sosem borówkowym 1 godzina i 20 minut od początku do końca. Za 18 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 60. Jedna porcja zawiera 46 kalorii, 2G białka, oraz 4G tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Działa dobrze jako hor d ' oeuvre. Ten przepis jest typowy dla kuchni skandynawskiej. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz pod ręką mąkę, chleb, dżem porzeczkowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżką wynik 8%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można je naprawić). Podobne przepisy to Szwedzkie klopsiki z sosem borówkowym lub żurawinowym, Szwedzkie kulki fasoli z sosem z borówki brusznicy, oraz Mini szwedzkie klopsiki z sosem żurawinowym.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 325 stopni F.
Rozpuść 1 łyżkę masła na dużej patelni do smażenia na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i gotuj, aż będzie przezroczysta.
Wyjmij cebulę na talerz i ostudź. Wytrzyj patelnię ręcznikiem papierowym.
W dużej misce wymieszaj mielone mięso, żółtka, gęstą śmietanę i cebulę.
Dodaj sól, pieprz i ziele angielskie. Wyciśnij nadmiar mleka z chleba i dodaj do miski.
Delikatnie wymieszaj rękami lub drewnianą łyżką.
Stojąc w misce z zimną wodą, uformuj klopsiki o średnicy około 1 cala. Od czasu do czasu zanurzaj palce w zimnej wodzie, aby mięso nie przykleiło się do dłoni.
Pozostałe masło rozpuść na patelni do smażenia, a gdy piana opadnie, dodaj warstwę klopsików. Nie przepełniaj patelni. Potrząśnij patelnią raz na jakiś czas, aby klopsiki były okrągłe. Przyrumienić wszystkie klopsiki partiami, po ugotowaniu wyjmując je do dużego naczynia bezpiecznego w piekarniku.
Włóż naczynie do piekarnika na około 20 minut, uważając, aby ich nie rozgotować.
Wylej większość tłuszczu z patelni i wróć do ognia.
Dodaj 2 łyżki masła i zakręć nim, aby pokryć patelnię.
Posyp mąkę i wymieszaj drewnianą łyżką lub trzepaczką, aby rozpuścić mąkę w tłuszczu.
Wlej wywar z kurczaka i wymieszaj, aby poluzować kawałki z dna patelni. Dusić, mieszając, aż płyn się zmniejszy, a mieszanina zacznie gęstnieć do sosu. Dopraw solą i pieprzem do smaku. Zmniejsz ogień i dodaj śmietanę i dżem z czarnej porzeczki.
Dodaj klopsiki do sosu. Dusić, aż sos lekko zgęstnieje, a klopsiki zostaną podgrzane przez 15 do 20 minut.
Posyp posiekaną natką pietruszki.
Aby podać, nałóż kilka klopsików na każdy talerz wraz z łyżką sosu i podawaj z dżemem z borówki brusznicy z boku.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i musujące różowe to moje najlepsze typy na Antipasti. Jeśli serwujesz wybór przystawek, nie możesz się z nimi pomylić. Oba są bardzo przyjazne dla żywności i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Ferrari Perle. Recenzentom podoba się to z oceną 4,8 na 5 gwiazdek i ceną około 38 dolarów za butelkę.
![Ferrari Perle]()
Ferrari Perle
Słomkowo-żółty z lekkim złotym połyskiem. Intensywny i szczególnie wyrafinowany z zapachami migdałów, jabłek, lekką przyprawą i nutą skórki chleba. Suche, czyste i eleganckie z trwałą gładkością. Nuty dojrzałych jabłek, przyjemnej drożdżówki i słodkich migdałów.