Szwedzkie klopsiki II
Szwedzkie klopsiki II mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 818 kalorii, 39g białka, oraz 59G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 2,07 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to rozsądna cena przepis dla fanów skandynawskiej kuchni. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 70 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Mieszanka cebuli, masło, mielona wołowina i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć odparowane mleko, możesz podążać za tym daniem głównym z Koktajl Mleczny Z Awokado jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 76%. Podobne przepisy to Szwedzkie Klopsiki (Klopsiki Ikea), Szwedzkie Klopsiki, oraz Szwedzkie Klopsiki.
Instrukcje
Roztopić 3 łyżki masła lub margaryny na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i saute przez 5 do 10 protokół, lub do miękkości.
W oddzielnej średniej misce połącz bułkę tartą z 2 łyżkami odparowanego mleka i wymieszaj, pozwalając okruchom wchłonąć mleko.
Dodaj mieloną wołowinę, cebulę, jajko, sól, zmielony czarny pieprz i pietruszkę do smaku.
Dobrze wymieszać i uformować klopsiki wielkości piłki golfowej.
Rozgrzać pozostałe masło lub margarynę w tej samej patelni na średnim lub średnim ogniu i dodać klopsiki. Ostrożnie wstrząsnąć patelnię, aby włączyć klopsiki, w razie potrzeby.
Saute przez 10 do 15 minut, lub do klopsiki są rumiane ze wszystkich stron.
Przenieść klopsiki do półmiska, zastrzegając płyn na patelni.
Dodaj mąkę na patelni i wymieszać, aż będzie gładka. Następnie stopniowo dodawać odparowane mleko, sos pomidorowy i gałkę muszkatołową do smaku; ponownie mieszając, aż mieszanina zostanie rozgrzana, gładka i kremowa. Przecedzić klopsiki.