Szwedzki pierścień do herbaty
Szwedzki Tea Ring może być właśnie napojem, którego szukasz. Ten przepis służy 16 porcji. Jedna porcja zawiera 202 kalorie, 4 g białka i 2 g tłuszczu. Za 22 centy za porcję ten przepis pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cukru, ekstraktu migdałowego, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 14 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Niektórym to skandynawskie danie bardzo smakowało. Jest dostarczany przez Allrecipes. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis uzyskał 18% wyniku, co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak szwedzki krążek do herbaty, szwedzki krążek do herbaty i szwedzki krążek do herbaty z owocami.
Instrukcje
Do automatu do pieczenia chleba włóż mleko, jajko, masło, cukier, sól, mąkę chlebową i drożdże w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz cykl ciasta. Początek. Masło 2 arkusze ciasteczek; odłożyć na bok.
Rozwałkuj każdy kawałek na prostokąty o wymiarach około 12 x 16 cali.
Każdy prostokąt ciasta smarujemy 1 łyżką miękkiego masła. W małej misce wymieszaj 2 łyżeczki mielonego cynamonu, 3/4 szklanki jasnobrązowego cukru i 1/2 szklanki rodzynek.
Posyp powstałą mieszaniną prostokąty.
Zwiń je w rulon galaretkowy wzdłuż dłuższego boku. Ściśnij krawędzie, aby je uszczelnić. Rozciągnij i skręć w pierścienie.
Ułóż je na przygotowanych arkuszach ciasteczek zgrzanymi krawędziami do dołu. Zsuń końce razem, tworząc pierścień. Używając czystych nożyczek, przetnij bochenek na 2/3 długości w odstępach około 1 cala.
Lekko rozłóż każde nacięcie. Przykryj czystą ściereczką i pozwól bochenkom wyrosnąć, aż podwoją się. W tym czasie możesz szczelnie przykryć folią i przechowywać w lodówce na później.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Piec przez 20 minut. Bochenek będzie jasnobrązowy z wierzchu, a nadzienie będzie wyciekać i bulgotać. Powtórz dla drugiego dzwonka.
W małej misce wymieszaj cukier puder, ekstrakt migdałowy i mleko.
Ciepły chleb posmaruj lukrem.