Szwedzki Chleb Szafranowy
Przepis Szwedzki chleb szafranowy jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super Wegetariańskie opcja dla miłośników skandynawskiej kuchni. Ten chleb ma 171 kalorii, 5G białka, oraz 4G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16. Na 24 grosze za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Przynosi wam to moje przepisy. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pod ręką ciepłe mleko, cukier, wodę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Z łyżeczką wynik 25%, to danie jest raczej złe. Spróbuj Bułeczki Szafranowe-Swedish Lussebullar, Lussekatter (Szwedzkie Bułeczki Szafranowe), oraz Szwedzki Chleb Żytni dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz 1 szklankę gorącej wody, rodzynki i porzeczki w misce. Przykryć i odstawić 10 minut lub aż rodzynki i porzeczki pulchne.
Rozpuścić 1 łyżkę cukru, szafran i drożdże w ciepłym mleku w małej misce; odstawić na 5 minut. Lekko łyżka mąki do suchych miarek; wyrównać nożem.
Połącz 3 szklanki mąki, pozostałe 3 łyżki cukru, sól i cynamon w dużej misce.
Dodać rodzynki, porzeczki, mieszaninę drożdży, masło i 1 jajko do mieszaniny mąki; mieszać, aż ciasto powstanie.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię. Zagniataj do uzyskania gładkiej i elastycznej masy (około 10 minut); dodaj wystarczającą ilość pozostałej mąki, 1 łyżkę na raz, aby ciasto nie przylepiło się do rąk.
Umieść ciasto w dużej misce pokrytej sprayem do gotowania, obracając się do warstwy wierzchniej. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce (85), wolne od przeciągów, 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru. (Delikatnie wcisnąć dwa palce do ciasta. Jeśli wcięcia pozostają, ciasto wzrosło wystarczająco.) Wbijać ciasto w dół. Obrócić na lekko posmarowaną mąką powierzchnię; zagnieść 3 razy.
Podziel ciasto na 3 równe porcje, kształtując każdą porcję w 16-calową linę.
Umieść liny wzdłuż na blasze do pieczenia pokrytej natryskiem do gotowania( nie rozciągać); ściśnij końce razem na jednym końcu, aby je uszczelnić. Liny oplotowe; szczypać luźne końce do uszczelnienia. Przykryć i odstawić na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Lekko ubić Pozostałe jajko w małej misce. Delikatnie posmaruj ciasto jajkiem.
Piec w 375 przez 25 minut lub do bochenka brzmi puste po naciśnięciu.
Wyjąć z patelni; ostudzić na stojaku z drutu.