Szwedzki Chleb Limpu
Szwedzki chleb Limpu może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru chleba. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 254 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki żytniej, soli, kminku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Szwedzki Chleb Żytni, Szwedzki Chleb Limpa (Żytni) , oraz Szwedzki Chleb Kawowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Gotuj wodę, cukier, olej, sól, skórkę pomarańczową, kminek i nasiona kopru włoskiego w rondlu przez 3 minuty. Schłodzić do ogrzania
W dużej misce, ubij razem 3 szklanki mąki i drożdży. Wymieszać schłodzoną pomarańczową skórkę. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości przez 2 minuty. Mieszamy w jajkach.
Dodaj 1 szklankę mąki i pokonać 1 minutę na średniej prędkości.
Dodać mąkę żytnią i wystarczającą ilość białej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto.
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ugniatać przez 8 do 10 minut lub do gładkiej i satynowej. Kształt w piłkę.
Umieść w lekko nasmarowanej misce, obracając, aby nasmarować powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 1/2 godziny lub do podwojenia.
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Kształt na 2 kulki.
Odstawić na 10 min. Kształt na 2 bochenki i umieść w ungreased 9 x 5 calowe patelnie bochenkowe.
Pędzel z olejem. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 30 do 35 minut, lub do momentu zakończenia.