Szwedzki Chleb Limpu

Szwedzki Chleb Limpu
Szwedzki chleb Limpu może być dobrym przepisem na rozszerzenie repertuaru chleba. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezmleczny i wegetariański przepis ma 254 kalorie, 7G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 16 i kosztuje 23 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka mąki żytniej, soli, kminku i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Niewiele osób naprawdę lubiło to skandynawskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Z łyżeczką wynik 46%, to danie jest dobre. Spróbuj Szwedzki Chleb Żytni, Szwedzki Chleb Limpa (Żytni) , oraz Szwedzki Chleb Kawowy dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Gotuj wodę, cukier, olej, sól, skórkę pomarańczową, kminek i nasiona kopru włoskiego w rondlu przez 3 minuty. Schłodzić do ogrzania
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KminkuNasiona Kminku
Nasiona Kopru WłoskiegoNasiona Kopru Włoskiego
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
CukierCukier
WodaWoda
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
W dużej misce, ubij razem 3 szklanki mąki i drożdży. Wymieszać schłodzoną pomarańczową skórkę. Ubić mikserem elektrycznym na średniej prędkości przez 2 minuty. Mieszamy w jajkach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
DrożdżeDrożdże
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Dodaj 1 szklankę mąki i pokonać 1 minutę na średniej prędkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Dodać mąkę żytnią i wystarczającą ilość białej mąki, aby uzyskać sztywne ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Mąka żytniaMąka żytnia
CiastoCiasto
5
Ciasto obrócić na lekko posypaną mąką powierzchnię. Ugniatać przez 8 do 10 minut lub do gładkiej i satynowej. Kształt w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Umieść w lekko nasmarowanej misce, obracając, aby nasmarować powierzchnię. Przykryć wilgotną szmatką i umieścić w ciepłym miejscu. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 1/2 godziny lub do podwojenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
7
Ciasto rozwałkować i podzielić na pół. Kształt na 2 kulki.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
PunchPunch
8
Odstawić na 10 min. Kształt na 2 bochenki i umieść w ungreased 9 x 5 calowe patelnie bochenkowe.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
9
Pędzel z olejem. Pozostawić do wyrośnięcia na 1 godzinę lub do podwojenia rozmiaru.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
10
Piec w temperaturze 400 stopni F (205 stopni C) przez 30 do 35 minut, lub do momentu zakończenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs
Porcje16
Ocena Zdrowia9
Magazyn