Szwedzka Szarlotka
Szwedzka Szarlotka to bez nabiału przepis z 8 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera około 3G białka, 23G tłuszczu i w sumie 382 kalorii. Za 56 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Wiele osób naprawdę lubiło to Amerykańskie danie. Sprawdza się jako deser w bardzo przystępnej cenie. Udaj się do sklepu i podnieś jabłka, orzechy pekan, margarynę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. 139 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 1 godzina i 20 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 36%. Podobne przepisy obejmują Szwedzka Szarlotka, Szwedzka Szarlotka, oraz Szwedzkie Ciasto Jabłkowo-Żurawinowe.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Lekko posmaruj 9-calową formę do ciasta margaryną.
Napełnij 2/3 patelni pokrojonymi jabłkami.
Posyp cynamonem i 1 łyżeczką cukru.
W średniej misce wymieszaj 1 szklankę cukru ze stopioną margaryną. Dodaj orzechy pekan, mąkę, jajko i sól.
Rozłóż mieszaninę na jabłkach.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 65 minut lub na złoty kolor.
Polecane wino: Prosecco, Moscato Dasti, Późne żniwa Riesling
Prosecco, Moscato d ' Asti i Late Harvest Riesling to świetny wybór na szarlotkę. Te wina deserowe mają odpowiednią ilość słodyczy i lekkich, owocowych smaków, które nie przytłoczą szarlotki. Villa Sandi Organic Prosecco z oceną 4,8 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 17 dolarów za butelkę.
![Villa Sandi Organic Prosecco]()
Villa Sandi Organic Prosecco
Bardzo jasno słomkowożółty i drobny, trwały perlage. Aromat jest owocowy i kwiecisty z nutą dojrzałego złotego jabłka i małych górskich kwiatów. Po wytrawnym i miękkim smaku na podniebieniu następuje owocowy i harmonijny aftertaste.An doskonały aperitif, idealny do skorupiaków lub smażonej ryby.Mieszanka: 100% Glera