Szwajcarskie Ciasto Marchewkowe
Szwajcarskie ciasto marchewkowe to bezmleczne i wegetariańskie przepis z 12 porcjami. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 11g tłuszczu, oraz w sumie 249 kalorii. Na 63 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Wielkanoc. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jeśli masz pod ręką migdały, cukier, sól i kilka innych składników, możesz to zrobić. Ogólnie ten przepis zarabia solidna łyżeczka wynik 51%. Podobne przepisy to Tradycyjne Szwajcarskie Ciasto Marchewkowe (Aargauer Ruebli Torte), Zapiekanka Z Marchwi Szwajcarskiej, oraz Wrap z indyka i Szwajcarii z sałatką marchewkową.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Tłuszcz i mąka 9 calowy plac pieczenia naczynia lub 9 calowy Bundt patelni.
W dużej misce ubij żółtka i cukier mikserem elektrycznym, aż będą lekkie i puszyste. Wymieszaj migdały, marchew, sok z cytryny i skórkę, mąkę i proszek do pieczenia. W osobnej misce z czystym trzepaczem ubijaj białka ze szczyptą soli, aż utrzymają szczyt. Wbić białka do ciasta marchewkowego.
Wlać do przygotowanej patelni tortowej.
Piec przez 50 minut lub do momentu, gdy mały nóż włożony do środka wyjdzie czysty. W przypadku lukru wymieszaj pozostały sok z cytryny z cukrem cukierniczym, aż będzie łatwo skropiony z łyżki.
Zalać ciasto na ciepło lub schłodzone. Jeśli dokonujesz w patelni Bundt, usuń ją z patelni przed oszkleniem.