Szwajcarski tuńczyk topi się
Swiss Tuna Melts trwa około 20 minut od początku do końca. Z tego przepisu wychodzą 4 porcje zawierające 593 kalorie, 21 g białka i 42 g tłuszczu każda. Za 1,58 USD za porcję ten przepis pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home wymaga chleba, cebuli, sera szwajcarskiego i tuńczyka w wodzie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Świetnie sprawdza się jako niedrogie danie główne. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę pescatariańską. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 65%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Swiss Tuńczyk Melts, Szynka i Swiss Melts oraz Swiss Mushroom Turkey Melts.
Instrukcje
W dużej misce wymieszaj tuńczyka, ser, cebulę i seler. W małej misce wymieszaj śmietanę i majonez.
Wlać mieszaninę z tuńczykiem i wymieszać.
Rozłóż około 1/2 szklanki na czterech kromkach chleba; posypać pozostałym chlebem. Posmaruj masłem zewnętrzną część kanapek.
Na patelni lub na dużej patelni, na średnim ogniu, opiekaj kanapki przez 4-5 minut z każdej strony lub do momentu, aż lekko się zarumienią.
Polecane wino: Pinot Noir, Merlot, Wino Różane
Tuńczyk świetnie komponuje się z Pinot Noir, Merlot i winem różowym. Chociaż ryby często łączy się z białym winem, bardziej mięsiste ryby, takie jak tuńczyk, doskonale pasują do czerwonego wina. Różowe również będzie dobrze pasować, zwłaszcza jeśli tunan jest przygotowany ze składników lepiej pasujących do białego wina. Możesz spróbować Bollinger Brut Special Cuvee. Oceniającym podoba się, z oceną 4,2 na 5 gwiazdek i ceną około 60 dolarów za butelkę.
![Specjalna Cuvee Bollinger Brut]()
Specjalna Cuvee Bollinger Brut
Złocisty kolor, charakterystyczny dla czarnych odmian winorośli. Bardzo drobne bąbelki. W nosie piękna, aromatyczna złożoność, dojrzałe owoce i korzenne aromaty, z nutami pieczonych jabłek, kompotu jabłkowego i brzoskwiń. Na podniebieniu subtelne połączenie struktury, długości i żywości. Bąbelki są jak aksamit. Aromaty gruszki, brioszki i pikantne aromaty, nuty świeżego orzecha włoskiego. Łączone ze wszystkimi rybami, zwłaszcza sushi i sashimi, skorupiakami, takimi jak krewetki, krewetki, raki i grillowany homar, drób i białe mięso, orzechy nerkowca, parmezan lub prosciutto.