Szwajcarski stek z mikrofalówki
Mikrofalowy szwajcarski stek to przepis bez nabiału na 6 porcji. To danie główne ma 187 kalorii , 28 g białka i 4 g tłuszczu na porcję. Za 1,11 USD za porcję przepis ten pokrywa 17% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka trzonków i kawałków grzybów, mieszanka zupy cebulowej, skrobia kukurydziana i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Walentynki będą jeszcze bardziej wyjątkowe dzięki temu przepisowi. Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny . Jest dostarczany przez Taste of Home. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 80% . Ta ocena jest całkiem dobra. Szybkie Brownie w Mikrofalówce , Czekoladowe Ciasto Lave w Kubku w Mikrofalówce i Chłodzona Szwajcarska Owsianka są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Pokrój stek na kawałki wielkości porcji; rozbij tłuczkiem, aż stanie się miękki.
Umieść stek w nieposmarowanym, płytkim naczyniu, nadającym się do użycia w kuchence mikrofalowej.
Posypać mieszanką zupy i grzybami.
Odcedź pomidory, zachowując płyn; odstaw pomidory na bok.
W misce wymieszaj mąkę kukurydzianą z płynem pomidorowym, aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
Dodaj pieprz, pieprz cayenne (jeśli chcesz) i pomidory.
Zalej mięso. Przykryj i podgrzewaj w kuchence mikrofalowej na wysokiej mocy przez 4-6 minut lub do momentu, aż mieszanka zacznie wrzeć. Podgrzewaj w kuchence mikrofalowej, przykryte, na mocy 50% przez 14-19 minut dłużej lub do momentu, aż mięso będzie miękkie.