Szwajcarski Chard i groszek Manicotti (Zima)

Szwajcarska Chard i Sweet Pea Manicotti (zima) może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 297 kalorii, 16G białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na 1,28 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Zima. Udaj się do sklepu i odbierz mozzarellę, parmezan, mozzarellę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 275 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 61%, co jest solidne. Spróbuj Szwajcarski Chard i groszek Manicotti (Zima), Zimowe Minestrone z boczkiem szwajcarskim i kiełbasą, oraz Ciasto do squasha zimowego z boczniakiem szwajcarskim i ciecierzycą dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyposażenie specjalne: torba na ciasto wyposażona w dużą gładką końcówkę (zalecane: Ateco #
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F. Posmaruj 13 przez 9-calowe szklane naczynie do pieczenia obficie masłem.
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia na dużym ogniu.
Dodać makaron i gotować do miękkości, ale nadal twarde do ukąszenia, mieszając od czasu do czasu, o 6 do 8 protokół.
Odcedzić makaron i spłukać zimną wodą. Odstawić.
Za pomocą nożyczek kuchennych lub noża usuń liście z łodyg chard. Odrzuć łodygi. Posiekać liście na 1-calowe kawałki. W dużej patelni nonstick rozgrzać olej na średnim ogniu.
Dodać cebulę i gotować do miękkości, o 5 do 7 protokół.
Dodać czosnek i gotować przez 1 minutę dłużej.
Dodać chard i gotować, stale mieszając, aż zwiędnie, o 2 protokół. Pozostawić mieszaninę do lekkiego ostygnięcia.
Umieść ser ricotta, groszek, ser mozzarella, parmezan, bazylia, sól i pieprz w misce robota kuchennego.
Dodać ostudzoną mieszaninę chard i zmiksować na gładką masę. Łyżka mieszanki do przygotowanego worka ciasta i wypełnić każdą skorupkę manicotti nadzieniem.
Nadziewane manicotti umieścić w przygotowanym naczyniu do pieczenia.
W rondlu o średnim ciężkim dnie, przynieś mleko i śmietanę na wolnym ogniu, na średnim ogniu. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu.
Dodaj ser fontina i gotuj, ciągle mieszając, aż ser się stopi i mieszanina będzie gładka.
Zdjąć patelnię z ognia. Wymieszać z parmezanem i bazylią.
Polać sosem faszerowane manicotti i posypać serem mozzarella.
Piec przez 30 do 35 minut, aż top będzie złoty. Schłodzić przez 5 minut przed podaniem.