Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters

Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Alice Waters ' Swiss Chard Gratin spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ratatouille Alice Waters, Spaghetti Alice Waters z Zielonym czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gazpacho Alice Waters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia. Cienko pokroić zarezerwowane łodygi chard, dodać je do wody i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
2
Dodać liście i kontynuować gotowanie do miękkości, o 3-4 minut dłużej.
3
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, następnie delikatnie wycisnąć nadmiar płynu i grubo posiekać.
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Roztopić 1 łyżkę masła i wrzucić bułkę tartą, a następnie rozłożyć je na małej blasze do pieczenia. Tosty, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Dodatkowe Pestki SłonecznikaDodatkowe Pestki Słonecznika
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
5
W średnim rondlu rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu, następnie dodać cebulę. Pocić do przezroczystego, 5-7 minut, a następnie wymieszać z chard i kilka szczypty soli. Gotować przez 3 minuty, następnie posypać mąkę na boczku i dobrze wymieszać do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cukierki Ratujące życieCukierki Ratujące życie
Smażona Cebula Z Serem CheddarSmażona Cebula Z Serem Cheddar
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)Dodatkowe Pestki Słonecznika (opcjonalnie)
6
Dodać mleko i gałkę muszkatołową i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, jak mieszanina zgęstnieje. Chard powinien być po prostu wilgotny, ale nie zbyt mokry, bo inaczej zapiekanka nie będzie odpowiednio brązowa. Smak i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Białe Bułki ObiadoweBiałe Bułki Obiadowe
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Masło do pieczenia naczynia i rozprowadzić mieszaninę chard równomiernie w naczyniu. Kropki z pozostałym masłem i top z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów (każda)
Dodatkowe Pestki SłonecznikaDodatkowe Pestki Słonecznika
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara2 Szklanki świeżo Startego Ostrego Cheddara
8
Piec w temperaturze 350 stopni, aż złoty i bulgotanie, 20-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, a następnie podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn