Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters

Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Alice Waters ' Swiss Chard Gratin spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ratatouille Alice Waters, Spaghetti Alice Waters z Zielonym czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gazpacho Alice Waters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia. Cienko pokroić zarezerwowane łodygi chard, dodać je do wody i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
2
Dodać liście i kontynuować gotowanie do miękkości, o 3-4 minut dłużej.
3
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, następnie delikatnie wycisnąć nadmiar płynu i grubo posiekać.
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Roztopić 1 łyżkę masła i wrzucić bułkę tartą, a następnie rozłożyć je na małej blasze do pieczenia. Tosty, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
5
W średnim rondlu rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu, następnie dodać cebulę. Pocić do przezroczystego, 5-7 minut, a następnie wymieszać z chard i kilka szczypty soli. Gotować przez 3 minuty, następnie posypać mąkę na boczku i dobrze wymieszać do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki1 Duża Paczka Chipsów Tortilla O Smaku Limonki
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Biały Jęczmień PerłowyBiały Jęczmień Perłowy
6
Dodać mleko i gałkę muszkatołową i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, jak mieszanina zgęstnieje. Chard powinien być po prostu wilgotny, ale nie zbyt mokry, bo inaczej zapiekanka nie będzie odpowiednio brązowa. Smak i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo3/4 Szklanki Posiekanych Ciasteczek Oreo
1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala1/2 Szklanki Słodkiego Wina Marsala
7
Masło do pieczenia naczynia i rozprowadzić mieszaninę chard równomiernie w naczyniu. Kropki z pozostałym masłem i top z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
8
Piec w temperaturze 350 stopni, aż złoty i bulgotanie, 20-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, a następnie podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn