Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters

Szwajcarski Chard Gratin Alice Waters
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Alice Waters ' Swiss Chard Gratin spróbować. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 448 kalorii, 14g białka, oraz 20 g tłuszczu. Na 1,65 zł za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i podnieś mąkę, sól, mleko i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ratatouille Alice Waters, Spaghetti Alice Waters z Zielonym czosnkiem, oraz Kolacja Dziś Wieczorem: Gazpacho Alice Waters dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia. Cienko pokroić zarezerwowane łodygi chard, dodać je do wody i gotować przez 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Dodać liście i kontynuować gotowanie do miękkości, o 3-4 minut dłużej.
3
Odcedzić i pozostawić do ostygnięcia, następnie delikatnie wycisnąć nadmiar płynu i grubo posiekać.
4
W międzyczasie rozgrzej piekarnik do 350 stopni. Roztopić 1 łyżkę masła i wrzucić bułkę tartą, a następnie rozłożyć je na małej blasze do pieczenia. Tosty, mieszając od czasu do czasu, aż lekko rumiane, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
W średnim rondlu rozpuścić 3 łyżki masła na średnim ogniu, następnie dodać cebulę. Pocić do przezroczystego, 5-7 minut, a następnie wymieszać z chard i kilka szczypty soli. Gotować przez 3 minuty, następnie posypać mąkę na boczku i dobrze wymieszać do obtarcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
6
Dodać mleko i gałkę muszkatołową i doprowadzić do wrzenia, a następnie gotować na wolnym ogniu przez 5 minut, jak mieszanina zgęstnieje. Chard powinien być po prostu wilgotny, ale nie zbyt mokry, bo inaczej zapiekanka nie będzie odpowiednio brązowa. Smak i doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
7
Masło do pieczenia naczynia i rozprowadzić mieszaninę chard równomiernie w naczyniu. Kropki z pozostałym masłem i top z bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
8
Piec w temperaturze 350 stopni, aż złoty i bulgotanie, 20-30 minut. Pozostawić do ostygnięcia na kilka minut, a następnie podawać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia36
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn