Szwajcarska Lazania z Chard z ricottą i grzybami

Szwajcarska Lazania z Chard z ricottą i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Szwajcarskiej lasagne z Chard z Ricottanem i grzybami. Jedna porcja zawiera 1273 kalorii, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka parmezanu, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Omlet Ricottan z Chardą Szwajcarską, Penne ze szwajcarską Chardą i ricottą, oraz Makaron Ricottan i Szwajcarski Chard.

Instrukcje

1
Przynieś mleko i liść laurowy do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu; usuń z ognia. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę i trzepaczkę, aby zmiksować. Gotuj 2 minuty, ubijając prawie stale(Nie pozwól zasmażyć zasmażki). Stopniowo ubijaj mleko z liściem laurowym do zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać 1/2 łyżeczki grubej soli, gałka muszkatołowa, i goździki i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, ubijanie często, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usunąć liść laurowy. Zrób z wyprzedzeniem: sos beszamelowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SOSSOS
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Przed użyciem usuń plastik i przewijaj SOS, ubijając do gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Blanszować chard w dużym garnku wrzącej osolonej wody 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, wyciskając całą wodę, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę, połowę czosnku i pokruszoną czerwoną paprykę. Sauté aż cebula będzie miękka, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Wymieszać z boczniakiem i doprawić do smaku grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać grzyby i pozostały czosnek. Smażyć, aż grzyby są brązowe i miękkie, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
8
Wymieszać w gałce muszkatołowej i doprawić grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
1
Makaron gotować w średnim garnku wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż; ułóż makaron w jednej warstwie na arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Pędzel 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia z olejem do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Rozłóż 3 łyżki sosu beszamelowego cienko na dnie naczynia. Ułóż 3 makarony w naczyniu, aby pokryć dno (2 obok siebie wzdłuż, następnie 1 w poprzek).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
5
Na makaronie rozłóż połowę mieszanki chard, a następnie połowę grzybów. Kropelka ricotty w dollopach i rozłożona w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
MakaronyMakarony
6
Posypać połową Fontiny, następnie 4 łyżki parmezanu; rozprowadzić 3/4 szklanki beszamelu. Powtórz warstwowanie z 3 makaronem, pozostałą chardą, pieczarkami, ricottą, Fontiną, parmezanem i 3/4 szklanki beszamelu. Przykryć 3 makaronem i pozostałym beszamelem. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Ser FontinaSer Fontina
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Odstawić w temperaturze pokojowej.
8
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec lasagne pokryte 30 protokół. Odkryć i piec do ogrzania przez i top jest złoty brąz, 20 do 30 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn