Szwajcarska Lazania z Chard z ricottą i grzybami

Szwajcarska Lazania z Chard z ricottą i grzybami
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj Szwajcarskiej lasagne z Chard z Ricottanem i grzybami. Jedna porcja zawiera 1273 kalorii, 47g białka, oraz 38 g tłuszczu. Na $3.09 za porcję, ten przepis okładki 43% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jest to dość drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Mieszanka parmezanu, masło, ząbki czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Omlet Ricottan z Chardą Szwajcarską, Penne ze szwajcarską Chardą i ricottą, oraz Makaron Ricottan i Szwajcarski Chard.

Instrukcje

1
Przynieś mleko i liść laurowy do gotowania na wolnym ogniu w średnim rondlu; usuń z ognia. Masło rozpuścić w dużym rondlu na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
MasłoMasło
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Dodać mąkę i trzepaczkę, aby zmiksować. Gotuj 2 minuty, ubijając prawie stale(Nie pozwól zasmażyć zasmażki). Stopniowo ubijaj mleko z liściem laurowym do zasmażki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
3
Dodać 1/2 łyżeczki grubej soli, gałka muszkatołowa, i goździki i doprowadzić do duszenia. Gotować, aż sos zgęstnieje na tyle, aby płaszcz łyżka, ubijanie często, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
GoździkiGoździki
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Usunąć liść laurowy. Zrób z wyprzedzeniem: sos beszamelowy można przygotować 1 dzień wcześniej. Naciśnij folię bezpośrednio na powierzchnię i schłodzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
SOSSOS
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
5
Przed użyciem usuń plastik i przewijaj SOS, ubijając do gładkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
SOSSOS
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Blanszować chard w dużym garnku wrzącej osolonej wody 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić, wyciskając całą wodę, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
3
Rozgrzać 2 łyżki oleju w ciężkiej patelni średniej na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj cebulę, połowę czosnku i pokruszoną czerwoną paprykę. Sauté aż cebula będzie miękka, 3 do 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
CebulaCebula
5
Wymieszać z boczniakiem i doprawić do smaku grubą solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
Sól GruboziarnistaSól Gruboziarnista
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
6
Podgrzać pozostałe 2 łyżki oleju w ciężkiej dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać grzyby i pozostały czosnek. Smażyć, aż grzyby są brązowe i miękkie, 7 do 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
CzosnekCzosnek
8
Wymieszać w gałce muszkatołowej i doprawić grubą solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
1
Makaron gotować w średnim garnku wrzącej osolonej wody, aż będzie miękki, ale nadal twardy do ugryzienia, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Drenaż; ułóż makaron w jednej warstwie na arkuszu folii.
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
3
Pędzel 13 x 9 x 2-calowe szklane naczynie do pieczenia z olejem do powlekania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szklana Patelnia Do PieczeniaSzklana Patelnia Do Pieczenia
4
Rozłóż 3 łyżki sosu beszamelowego cienko na dnie naczynia. Ułóż 3 makarony w naczyniu, aby pokryć dno (2 obok siebie wzdłuż, następnie 1 w poprzek).
Składniki, których będziesz potrzebować
MakaronyMakarony
SOSSOS
5
Na makaronie rozłóż połowę mieszanki chard, a następnie połowę grzybów. Kropelka ricotty w dollopach i rozłożona w równej warstwie.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Ser RicottaSer Ricotta
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
MakaronyMakarony
6
Posypać połową Fontiny, następnie 4 łyżki parmezanu; rozprowadzić 3/4 szklanki beszamelu. Powtórz warstwowanie z 3 makaronem, pozostałą chardą, pieczarkami, ricottą, Fontiną, parmezanem i 3/4 szklanki beszamelu. Przykryć 3 makaronem i pozostałym beszamelem. DO AHEAD: może być wykonany 2 godziny wcześniej. Przykryć folią.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
ParmezanParmezan
Ser FontinaSer Fontina
MakaronyMakarony
Ser RicottaSer Ricotta
Funtów Jeżyn (okołoFuntów Jeżyn (około
Chard SzwajcarskiChard Szwajcarski
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
7
Odstawić w temperaturze pokojowej.
8
Rozgrzej piekarnik do 204°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Piec lasagne pokryte 30 protokół. Odkryć i piec do ogrzania przez i top jest złoty brąz, 20 do 30 minut dłużej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Odstawić na 15 minut przed podaniem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs
Porcje8
Ocena Zdrowia45
Magazyn