Sztuka jedzenia smażonego kurczaka z pomidorami i oliwkami

Need a dairy free main course? Sztuka jedzenia smażonego kurczaka z pomidorami i oliwkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 1322 kalorii, 91g białka, oraz 94g tłuszczu każdy. Na 5,41 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 31 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz wino, cebulę, liście tymianku i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Kurczak smażony z pomidorami, oliwkami i fetą, 5 składników smażony kurczak i brokuły Rabe z czarnymi oliwkami, suszonymi pomidorami i fetą, oraz Koper Włoski Smażony Z Pomidorami I Oliwkami.
Instrukcje
Włożyć lardony do miski z zimną wodą, doprowadzić do wrzenia, odcedzić i spłukać w zimnej wodzie. W dużym, ciężkim garnku, smażyć lardony w 2 łyżkach oliwy z oliwek, aż ich krawędzie po prostu zaczną chrupać i oddadzą część tłuszczu; wyjąć je na papierowy ręcznik, aby osuszyć.
Kurczaka posolić i pieprzyć, a kawałki lekko posmarować mąką. podsmaż kurczaka w tłuszczu z lardonów, obracając, aż kawałki będą złote ze wszystkich stron.
Wyjąć kurczaka na ciepły talerz.
Na małym ogniu, gotować cebulę w tym samym tłuszczu, dodając więcej oleju w razie potrzeby, mieszając, aż będą przezroczyste, ale nie kolorowe.
Dodaj wino, podnieś ciepło i wymieszaj, aby rozpalić patelnię.
Dodać czosnek i tymianek i krótko gotować, aby zmniejszyć ilość płynu o około połowę.
Dodaj pomidory i liście laurowe i gotuj na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się ponownie o około jedną trzecią, w zależności od soczystości pomidorów, do mocnego, ale nie intensywnego smaku.
Powrót kurczaka do garnka, i gotować na średnim ogniu, pod przykryciem, aż kurczak jest gotowy-być może 20 minut, w zależności od tego, jak dokładnie smażyć go wcześniej. W ciągu ostatnich kilku minut gotowania, dodać smażone lardons i oliwki.
Usunąć liście laurowe. Doprawić w razie potrzeby solą i pieprzem.
Posypać posiekaną natką pietruszki. Ostrzec wszystkich, że oliwki mają doły.