Szpinakowa Sałatka obiadowa z tofu sezamowym
Sałatka ze szpinakiem z sezamowym tofu może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 5,57 zł za porcję, ten przepis okładki 46% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 393 kalorie, 19g białka, oraz 22g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Jeśli masz dziecko szpinak, rzodkiewki, skrobia kukurydziana, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć tarta jabłko można śledzić to danie główne z Szybka I Łatwa Tarta Jabłkowa jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi wam to moje przepisy. Z łyżeczką wynik 90%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Kolacja: Tofu z boczniakami i szpinakiem, Sałatka z makaronem sezamowym z Tofu, oraz Pikantna Sałatka Sezamowo-Tofu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połóż tofu między ręcznikami papierowymi do wyschnięcia.
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na dużej patelni na średnim ogniu do połysku.
Rozłóż skrobię kukurydzianą na obramowanej blasze do pieczenia, a furikake na innej. Stos tofu i pokroić w 1/2-in. kostki. Lekko wrzucić Tofu w skrobi kukurydzianej, następnie szybko, ale dokładnie zwinąć i nacisnąć w furikake. Smażyć w 2 partiach, aż dobrze rumiane i chrupiące, w sumie około 20 minut, i odsączyć na papierowych ręcznikach.
Pokrój seler, jabłko w kostkę i pokrój rzodkiewki w cienkie kliny. W dużej salaterce ubijamy Pozostałe 1 1/2 łyżki. olej z sosem czosnkowym chili i octem.
Dodaj seler, jabłko, rzodkiewki, szpinak, sól, i tofu i wrzucić do herbu.
* Znajdź w sklepie spożywczym " Asian-foods aisle.