Szpinak Śmietankowy

Szpinak Śmietankowy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów na przystawki, więc dać Creamed szpinak spróbować. Na 1,85 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis sprawia, że 10 porcji z 189 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz masło, mąkę, śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Przynosi ci to Epikurious. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 68%, co jest dobre. Podobne przepisy to Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy.

Instrukcje

1
Szpinak gotować w 2 partiach w 1 calu wrzącej osolonej wody w garnku 8-quart, stale mieszając, aż zwiędnie, 1 do 2 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Odcedzić w durszlaku i spłukać pod zimną bieżącą wodą do ostygnięcia. Wycisnąć małe garści szpinaku, aby usunąć jak najwięcej wilgoci, a następnie grubo posiekać.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
DurszlakDurszlak
3
Mleko i śmietanę rozgrzać w małym rondlu na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż się ogrzeje. W międzyczasie, gotować cebulę na maśle w 3-quart ciężki rondel na umiarkowanie małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż zmięknie, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
KremKrem
CebulaCebula
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
4
Ubić mąkę i ugotować zasmażkę, ubijając, 3 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
5
Dodaj ciepłą mieszaninę mleka w szybkim strumieniu, ubijając stale, aby zapobiec grudkom, i gotuj na wolnym ogniu, ubijając, aż zgęstnieje, 3 do 4 minut. Wymieszać gałkę muszkatołową, szpinak, sól i pieprz do smaku i gotować, mieszając, aż do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
SzpinakSzpinak
Gałka MuszkatołowaGałka Muszkatołowa
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1
Szpinak śmietankowy można zrobić 1 dzień wcześniej i całkowicie schłodzić, odsłonić, a następnie schłodzić, przykryć. Podgrzać na umiarkowanie małym ogniu, aż będzie gorąco.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
TrudnośćNormalny
Gotowe W30 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia26
Magazyn