Szpinak Śmietankowy
Śmietana szpinak może być dobry przepis, aby rozwinąć swoje pole receptury przystawki. Jedna porcja zawiera 272 kalorie, 10g białka, oraz 24g tłuszczu. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 1,67 zł za porcję. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bekon, pieprz, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 74%, co jest całkiem dobre. Zdrowy szpinak kremowy: mniej śmietany, więcej szpinaku, tak samo dobry, Szpinak Śmietankowy, oraz Szpinak Śmietankowy są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Szpinak na parze do miękkości i odstawić do ostygnięcia w durszlaku umieszczonym nad miską, aby złapać nadmiar wilgoci. (Gotowanie na parze konserwuje witaminy, więc ponieważ gotuje się szybko, Należy uważać, aby nie przegotować szpinaku, co neguje tę zaletę.)
Gotować boczek, aż chrupiące w saute patelni i usunąć do papieru toweling do odsączenia i ostudzić.
Wlać większość tłuszczu z patelni i dodać śmietanę do tej samej patelni na małym ogniu, co pozwala zmniejszyć o około jedną trzecią.
Podczas gdy krem jest zmniejszenie, drobno posiekać teraz schłodzony szpinak, i powrócić go na krótko na durszlak umieszczony nad miską.
Pokroić paski boczku na 1/4 cala kawałki.
Parmezan ubić na zredukowaną śmietanę i doprawić pieprzem. Ponieważ ser doda słoności, dodaj sól tylko w razie potrzeby. Do sosu wsypać dobrze osuszony szpinak i boczek.
Przełożyć do naczynia do serwowania.