Szpinak Śmietankowy
Szpinak ze śmietaną wymaga około 16 minut od początku do końca. Oglądasz swoją figurę? Ten wegetariański przepis lacto ovo ma 131 kalorii, 7G białka, oraz 8G tłuszczu na porcję. Za $1.21 za porcję, ten przepis okładki 23% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Działa dobrze jako dodatek. Ten przepis z Foodnetwork wymaga masła, mąki, koszernej soli i gałki muszkatołowej. 4 osoby zrobiły ten przepis i zrobiłyby go ponownie. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 89%. Ten wynik jest doskonały. Zdrowy szpinak w śmietanie: mniej śmietany, więcej szpinaku, równie dobry, Zdrowy szpinak w śmietanie: mniej śmietany, więcej szpinaku, równie dobry, oraz Zdrowy szpinak w śmietanie: mniej śmietany, więcej szpinaku, równie dobry są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Roztop masło w rondlu na średnim ogniu.
Ubij mąkę, aż będzie gładka; gotuj, mieszając, aż mieszanina się rozjaśni, około 1 minuty.
Zdjąć z ognia; ubij mleko, 2 łyżeczki soli i gałkę muszkatołową. Wróć do średniego ognia i zagotuj, ubijając.
Ponownie zdjąć z ognia; wymieszać, aby lekko ostygnąć.
Podgrzej głęboką patelnię na średnim ogniu.
Dodaj szpinak i 1 łyżeczkę soli; przykryj i gotuj około 3 minut. Wrzucić szczypcami, a następnie dalej więdnąć, odkryte, jeszcze około 2 minut.
Odcedź i lekko ostudź, a następnie wyciśnij szpinak do wyschnięcia. Grubo posiekać.
Delikatnie podgrzej sos, a następnie wymieszaj całe jajko i żółtka; gotuj, mieszając, aż sos zgęstnieje. Dodaj szpinak;podgrzej. Dopraw solą i pieprzem.