Szpinak, ziemniaki i boczek Au Gratin
Szpinak, ziemniaki i boczek Au Gratin mogą być tylko dodatkiem, którego szukasz. Za 59 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 270 kalorii, 10g białka, oraz 13g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 75 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i podnieś sól, pieprz pimento, ser cheddar i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 1 godzina i 45 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia całkiem niezły wynik spoonacular 61%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Szpinak, ziemniaki i boczek Au Gratin, Szpinak Ziemniaki Au Gratin, oraz Zapiekanka z bekonu, parmezanu i szpinaku.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Umieść ziemniaki w dużym garnku, zalej wodą i zagotuj. Gotuj ziemniaki do miękkości i jeszcze jędrności, około 15 minut; odcedź i odstaw do ostygnięcia.
Rozpuść masło w rondlu na średnim ogniu; gotuj i mieszaj zieloną cebulę w gorącym maśle, aż zmięknie, 1 do 2 minut.
Wymieszaj mąkę z zieloną cebulą i masłem; stopniowo mieszaj mleko, ciągle ubijając, aż mieszanina zgęstnieje i będzie musująca. Wymieszaj sól i ser Cheddar z sosem, mieszając, aż ser się rozpuści.
Pokrój ziemniaki i umieść około połowy ziemniaków na dnie naczynia żaroodpornego; posyp solą i czarnym pieprzem.
Połowę szpinaku i połowę pimentos ułożyć na ziemniakach i polać szpinakiem połowę sosu serowego. Powtórz warstwy, kończąc na pozostałym sosie serowym. Przykryj naczynie żaroodporne szczelnie folią aluminiową.
Piec w nagrzanym piekarniku, aż zacznie bulgotać, około 50 minut; odsłoń naczynie i kontynuuj pieczenie, aż się zrumieni, jeszcze 5 do 10 minut.
Posyp pokruszonym boczkiem.