Szpinak z szynką
Spuds z szynką i szpinakiem może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na 2,85 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 673 kalorie, 31g białka, oraz 39g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Mieszanka gałki muszkatołowej, mąki, soli koszernej i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Spróbuj Speedy Spuds, Super Spuds, oraz Southwestern Spuds dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni. Ziemniaki przebić widelcem; kuchenka mikrofalowa przez 15 minut.
Wyjąć i posmarować oliwą z oliwek; przenieść do stojaka piekarnika i piec do pełnej miękkości, o 15 protokół.
Tymczasem rozgrzać 2 łyżki oleju na średniej patelni na średnim ogniu. Wymieszać mąkę drewnianą łyżką i gotować, aż lekko tosty, o 2 protokół.
Ubić mleko i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, ubijając od czasu do czasu, aż sos zacznie gęstnieć, o 6 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i szynką i gotować, aż zielenina więdną i mieszanina jest o tak grube jak śmietana, 3 do 4 Więcej minut. Doprawić cayenne i gałką muszkatołową i dodać sól do smaku.
Ugotowane ziemniaki pokroić wzdłuż środka (ale nie do końca); wcisnąć na końcach, aby otworzyć szczelinę.
Do każdego ziemniaka skropić 1/2 łyżki oleju; miąższ obrać widelcem i doprawić solą. Mieszaninę szpinaku podzielić między ziemniaki i top z rozdrobnionym serem, gdy jeszcze gorące.
Zdjęcia Antonis Achilleos