Szpinak z cebulą i orzeszkami piniowymi

Szpinak z cebulą i orzeszkami piniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj szpinak z cebulą i orzeszkami pinii spróbować. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz tartą gałkę muszkatołową, cebulę, szpinak worki g, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Quiche Warzywne Ze Szpinakiem, Cebulą I Orzeszkami Piniowymi, Pieczona cebula z gorgonzolą + orzeszki piniowe, oraz Brokuły Z Karmelizowaną Cebulą I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
2
Dodać cebulę, przykryć, następnie delikatnie smażyć przez 15 minut, aż będzie miękka i prawie przezroczysta.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
3
Dodaj masło i orzeszki piniowe, podgrzej ogień, a następnie smaż przez 5 minut więcej lub aż cebula będzie ciemnozłota. Czosnek wymieszać, zetrzeć na drobnej gałce muszkatołowej, następnie smażyć przez 1 min. Zalać octem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Funta Dużych Krewetek U-121 1/2 Funta Dużych Krewetek U-12
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)1 Ciasto Funtowe Z żurawiną, Pokrojone W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala, Tak Aby Uzyskać 2 Szklanki (można Też Wykorzystać 2 Szklanki Resztek Ciasta Duńskiego Lub Pączków W Połączeniu Z Suszoną żurawiną – Patrz Poniżej)
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
4
W międzyczasie podgrzej największą patelnię, którą masz, aż będzie bardzo gorąca. Wrzucić połowę szpinaku, przykryć przez 20 sekund, następnie mieszać, aż tylko zwiędnie. Przełóż do durszlaka ustawionego nad miską, a następnie powtórz z drugą torebką szpinaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)Pokrojony Pomidor (opcjonalnie)
5
Ugotowany szpinak wrzucić do mieszanki cebulowej i obficie doprawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni1 łyżeczka Suszonego Oregano, 1/3 Pełnej Dłoni
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
TrudnośćNormalny
Gotowe W25 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia1
Magazyn