Szpinak z cebulą i orzeszkami piniowymi
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc daj szpinak z cebulą i orzeszkami pinii spróbować. Ten bezglutenowy, lacto ovo wegetariański i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 76 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 160 kalorii, 2G białka, oraz 15 g tłuszczu. 22 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Jeśli masz tartą gałkę muszkatołową, cebulę, szpinak worki g, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 21%, co nie jest tak spektakularne. Spróbuj Quiche Warzywne Ze Szpinakiem, Cebulą I Orzeszkami Piniowymi, Pieczona cebula z gorgonzolą + orzeszki piniowe, oraz Brokuły Z Karmelizowaną Cebulą I Orzeszkami Piniowymi dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej, głębokiej patelni.
Dodać cebulę, przykryć, następnie delikatnie smażyć przez 15 minut, aż będzie miękka i prawie przezroczysta.
Dodaj masło i orzeszki piniowe, podgrzej ogień, a następnie smaż przez 5 minut więcej lub aż cebula będzie ciemnozłota. Czosnek wymieszać, zetrzeć na drobnej gałce muszkatołowej, następnie smażyć przez 1 min. Zalać octem.
W międzyczasie podgrzej największą patelnię, którą masz, aż będzie bardzo gorąca. Wrzucić połowę szpinaku, przykryć przez 20 sekund, następnie mieszać, aż tylko zwiędnie. Przełóż do durszlaka ustawionego nad miską, a następnie powtórz z drugą torebką szpinaku.
Ugotowany szpinak wrzucić do mieszanki cebulowej i obficie doprawić.