Szpinak Warstwowy
Warstwy szpinaku mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten wegetariański przepis służy 6 i kosztuje 1,51 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 316 kalorii, 16G białka, oraz 16G tłuszczu. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz liście szpinaku dla niemowląt, oliwę z oliwek, liście oregano i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Szpinak Warstwowy, Cheddar, szynka i szpinak, oraz Warstwy Karczochowo-Szpinakowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Płaszcz 8-calowe kwadratowe naczynie do pieczenia z oliwą z oliwek.
Dodać chleb, szpinak i połowę fety. Delikatnie wrzuć mieszaninę rękami do połączenia, a następnie rozprowadź ją na równą warstwę; odstaw na bok.
Wymieszać odmierzoną oliwę z oliwek, skórkę z cytryny, musztardę, sól i pieprz w dużej misce do połączenia.
Dodać jajka i mleko i ubijać do połączenia. Bardzo powoli polewamy chlebem i równomiernie posypujemy pozostałą połowę fety. Przykryć i przechowywać w lodówce na noc.
Rozgrzej piekarnik do 177° i ułóż stojak w górnej trzeciej części piekarnika.Odkryć warstwy i piec, aż krem jest ustawiony i krawędzie są rumiane, o 45 do 55 protokół.
Umieść na stojaku z drutu i pozostaw do ostygnięcia na 30 minut.
Posypać świeżym oregano i podawać na ciepło.