Szpinak smażony z bazylią
Smażony szpinak z bazylią jest jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis z 4 porcjami. Ta przystawka ma 137 kalorii, 5G białka, oraz 12g tłuszczu na porcję. Na 1,96 zł za porcję, ten przepis okładki 22% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka soli koszernej, liście szpinaku, czosnek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Mini pieczona Frittata z czosnkowymi smażonymi pomidorami i szpinakiem, świeżą bazylią i fetą, Szparagi smażone z oliwkami i bazylią, oraz Kukurydza smażona z pomidorami i bazylią.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać czosnek i gotować przez 2 protokół.
Dodać orzeszki piniowe i gotować, aż lekko złoty, o 3 protokół. Dodać szpinak, sól, pieprz i 2 łyżki wody. Przykryć i gotować, rzucając od czasu do czasu szczypcami, aż szpinak zwiędnie, o 4 protokół.
Dodaj bazylii i wrzucić, aż zwiędnie, o 1 minutę.
Podawać natychmiast.Porady: -
Podawać to szybkie danie z grillowanego kurczaka, ryby, jagnięcina, wieprzowina, lub stek. Lub wrzucić go z makaronem na ostatnią chwilę danie główne. - Jeśli nie możesz znaleźć bazylii, po prostu pomiń przepis.