Szpinak-Ricotta Patelnia Lasagne
Szpinak-Ricotta patelnia lasagne może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 453 kalorie, 30g białka, oraz 22g tłuszczu każdy. Na $2.4 za porcję, ten przepis okładki 33% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Mieszanka nie gotować makaron lasagne, sos pomidorowy, ricotta, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 75%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Patelnia Lazania z ricottą, Lasagne Z Ricottą, Szpinakiem, Orzechami Włoskimi I Rukolą, oraz Chudy szpinak i Ricotta Crockpot lasagne dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mozzarellę, parmezan, czosnek w proszku, 1/4 łyżeczki. pieprz i szczypta gałki muszkatołowej. W osobnej misce ubić ricottę z jajkiem i szpinakiem, aż do wymieszania i wygładzenia. Doprawić solą i pieprzem.
Rozprowadzić 1/3 sosu na dnie dużej, ciężkiej patelni. Ułóż 2 arkusze makaronu na górze.
Połowę mieszanki szpinaku rozłóż na makaron, a następnie rozrzuć na wierzchu 1/3 mieszanki mozzarelli. Top z 2 więcej arkuszy makaronu, a następnie rozprowadzić z 1/3 sosu.
Posypać 1/3 mieszanki mozzarelli.
Umieścić kolejne 2 arkusze na wierzchu i zalać pozostałym sosem. Rozbij pozostałe arkusze makaronu na duże kawałki i użyj ich do wypełnienia wokół krawędzi patelni.
Dollop pozostałą mieszaninę szpinaku na górze, i posypać pozostałą mieszaninę mozzarella.
Przenieść patelnię do stovetop i gotować, pokryte, na średnim ogniu, aż do góry jest firma, 20 protokół.
Zdjąć z ognia i odstawić pod przykryciem na 5 do 10 minut przed podaniem.