Szpinak pikantny i słodki

Pikantny i słodki szpinak może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 66 kalorii, 3G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 81 centów za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płatków pieprzu, złote rodzynki, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 15 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 dieta. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest świetny. Podobne przepisy to Sałatka Truskawkowo-Szpinakowa Ze Słodkimi I Pikantnymi Orzechami Włoskimi, Schłodzony Udon ze słodko-pikantnym kurczakiem i szpinakiem, oraz Sałatka szpinakowa ze słodko-pikantnymi orzechami, jabłkami, Fetanem i boczkiem.
Instrukcje
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni na średnim ogniu; wymieszać czosnek i gotować, aż tylko zacznie brązowieć.
Dodaj świeży szpinak i wymieszaj, aby pokryć olejem. Doprawić płatkami czerwonej papryki, solą i zmielonym czarnym pieprzem. Przykryć patelnię i gotować przez 4 do 5 protokół.
Wlać trochę płynu (wody lub bulionu), jeśli patelnia wydaje się sucha. Jak gotuje szpinak, będzie więdnąć i zmniejszyć rozmiar. Po ugotowaniu szpinaku dodajemy rodzynki i mieszamy jeszcze przez 1 minutę, aż się rozgrzeją.