Szpinak maślany z octem
Maślany szpinak z octem może być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, pierwotny, przyjazny dla fodmap i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 35 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 152 kalorie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jeśli masz szpinak z płaskimi liśćmi, sól koszerna, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Wieprzowina duszona w occie balsamicznym z maślanymi warzywami, Kurczak marynowany w occie z maślaną zielenią i rzodkiewką, oraz Wędzony plamiak z sosem maślano-szpinakowo-musztardowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Stopniowo dodawać szpinak do dużego drypot na średnim ogniu, pozwalając na więdnięcie między dodatkami; gotować do miękkości, 5-8 minut.
Spuścić; naciśnij, aby usunąć płyn.Wytrzyj trawkę.
Roztopić masło w tym samym garnku na średnim ogniu.
Dodać szpinak i 2 łyżeczki octu.Doprawić solą, pieprzem i octem, w razie potrzeby; wrzucić do herbu.