Szpinak-Kiełbasa Frittata
Szpinak-kiełbasa Frittatan jest bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap danie główne. Na 1,46 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja zawiera 362 kalorie, 21g białka, oraz 29g tłuszczu. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka jaj, szpinak, parmezan i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Kiełbasa i szpinak hiszpańskie Frittata, Pikantny szpinak i kiełbasa frittata, oraz Kiełbasa, szpinak i Bocconcini Frittata.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. w dużej patelni nonstick, żaroodpornej, ciepłej oliwy z oliwek na średnim ogniu. (Jeśli patelnia nie jest żaroodporna, owiń uchwyty w podwójną warstwę folii.)
Usunąć kiełbasy z osłonek i pokruszyć mięso na patelni. Gotować, mieszając i rozbijając duże kawałki, aż nie ma śladów różu, około 10 minut.
Wycisnąć ze szpinaku jak najwięcej płynu.
Wlać nadmiar tłuszczu z patelni; dodać szpinak i czerwoną paprykę. Gotować, dobrze mieszając i skrobanie się gotowane kawałki na dnie patelni.
Wlać jajka na patelnię i wymieszać, aby wymieszać z szpinakami. Przestań mieszać i gotuj na średnim ogniu, podnosząc krawędzie frittaty za pomocą szpatułki, aby niegotowane jajka płynęły pod spodem. Gotować, aż prawie zestaw, o 3 protokół.
Posypać parmezanem na górze i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec, odkryte, aż Frittata jest dmuchany i lekko rumiane na górze, 8 do 10 protokół. Podnieś frittata wokół krawędzi patelni i delikatnie potrząśnij patelnią, aby poluzować. Wysunąć z patelni i na deskę do krojenia i pokroić w kliny.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.