Szpinak Karczoch Calzones
Szpinak Karczoch Calzones może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Na $5.09 za porcję, ten przepis okładki 45% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 49g białka, 48 g tłuszczu, oraz w sumie 1015 kalorii. Ten przepis służy 4. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 31 minut. Mieszanka przypraw, pomidory w puszkach, ciasto na pizzę i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Ten przepis od Foodnetwork ma 37 fanów. Z łyżeczką wynik 95%, to danie jest doskonałe. Podobne przepisy to Kurczak, szpinak i Karczoch Calzones (osobisty Rozmiar), Kiełbasa & Karczoch Calzones, oraz Trzy sery i karczochy Calzones.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 425 stopni F.
Połącz pierwsze 7 składników w misce.
Rozwałkuj każde ciasto na pizzę na arkuszu ciastek i podziel je na połowę.
Rozprowadzić 1/2 szklanki mozzarelli i do 1/4 nadzienia na każdym prostokącie. Wykonać tylko połowę powierzchni każdego prostokąta ciasta, następnie złożyć ciasto na wierzchu nadzienia i mocno zacisnąć krawędzie, aby je uszczelnić. Dla półksiężyca "Pizzeria" spójrz na swoje calzones, kopiec wypełnienie w kształcie półksiężyca, złożyć ciasto na górnej krawędzi wykończenia ciasta do naśladowania zaokrąglony kształt, a następnie uszczelnić krawędzie.
Wiązać kawałki ciasta w węzłach, posmarować olejem czosnkowym i posypać startym serem.
Jeśli ciasto łzy, usunąć trochę nadzienia i naprawy. Powtórz proces, rozstaw calzones równomiernie na blasze do pieczenia.
Piec calzones przez 12 do 15 minut lub do złotego koloru na całym.
Podawać calzones z ciepłym sosem pomidorowym lub pizzy do dunkingu.
Uwaga kucharza: zamrozić pozostałe nadzienie w małym plastikowym pojemniku i użyć go do nadziewania piersi kurczaka w inny dzień.
Dodaj oliwę z oliwek do średniego rondla na umiarkowanym ogniu.
Do rozgrzanej oliwy z oliwek dodać czosnek i pokruszony pieprz; gdy papryka zatrze i czosnek skwierczy, wymieszać pokruszone pomidory. Doprawić sosem solą, pieprzem i włoską przyprawą. Gotować przez pięć minut i wymieszać z natką pietruszki.
Polecane wino: Chianti, Trebbiano, Verdicchio
Włoski działa naprawdę dobrze z Chianti, Trebbiano i Verdicchio. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie białe wina, które dobrze łączą się z rybami i białym mięsem, podczas gdy Chianti to świetna włoska czerwień do cięższych, odważniejszych potraw. Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki) z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się być dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
![Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)]()
Tenuta di Nozzole Chianti Classico Riserva (pół butelki)
Rześkie, dojrzałe, czerwone jagody i wiśniowe aromaty są kształtowane przez żywą, świeżą kwasowość. W ustach smaki pokazują Klasyczne Sangiovese nuty ziemi, grzybów i skóry, z kręgosłupem mocnych, ale eleganckich tanin. Dobrze komponuje się z mięsem i mięsnymi sosami makaronowymi, drobiem i twardymi serami.