Szpinak i ser nadziewane muszle makaronu
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj szpinaku i nadziewanych serem muszli makaronu. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 27g białka, 17g tłuszczu, oraz w sumie 439 kalorii. Na $2.5 za porcję, ten przepis okładki 34% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka parmezanu, nasion kopru włoskiego, czosnku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Z łyżeczką wynik 83% to danie jest super. Spróbuj Szpinak i Ricotta nadziewane muszle makaronu, Serowy Szpinak Nadziewane Muszle Makaronu, oraz Szpinak I Riccotta Nadziewane Muszle Makaronu dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Doprowadzić duży garnek osolonej wody do wrzenia, delikatnie umieścić skorupki makaronu we wrzącej wodzie; przynieść wodę z powrotem do wrzenia. Gotuj, aż makaron będzie po prostu miękki; dobrze odcedzić.
Szpinak wycisnąć na sucho.
W dużej misce wymieszać szpinak, ricottę, 1/3 szklanki parmezanu, koper włoski, bazylię i czosnek. Doprawić solą i pieprzem; dobrze wymieszać.
Rozprowadzić 1/2 filiżanki sosu marinara równomiernie na dnie naczynia do pieczenia 9x13 cali.
Każdą skorupkę makaronu napełnij mieszanką szpinakowo-serową. Ułóż muszle, wypełniając bokiem w naczyniu do pieczenia. Łyżka pozostały sos marinara nad muszli.
Pozostały parmezan posypać wierzchem skorupek.
Przykryć patelnię luźno folią aluminiową i piec w nagrzanym piekarniku, aż się nagrzeje; około 30 minut.