Szpinak i Scallion Dutch Baby
Szpinak i Scallion holenderski dziecko może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 10 g tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 8 i kosztuje 99 centów za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz koszerną sól i pieprz, mleko, mąkę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest dobre. Spróbuj Cheddar Scallion Dutch Baby, Going Dutch: Apple-Spice Maślanka Dutch Baby, oraz Holenderskie Dziecko dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wyjąć górny stelaż w piekarniku i rozgrzać do 45
W dużym garnku z wrzącą osoloną wodą gotuj szpinak, aż zwiędnie, około 1 minuty.
Odcedzić i ostudzić. Szpinak wycisnąć do sucha i grubo posiekać.
W blenderze wymieszaj jajka, mleko, mąkę, 1 1/2 łyżeczki soli, 1/8 łyżeczki pieprzu i gałkę muszkatołową, aż będzie gładka.
W 12-calowej patelni żeliwnej roztopić masło.
Dodaj szalotki i gotować na umiarkowanym ogniu do miękkości, o 3 protokół.
Dodać szpinak i gotować do ogrzania przez, o 1 minuta; doprawić solą i pieprzem. Zwiększyć ogień do wysokiej i gotować przez 1 minutę bez mieszania.
Wlać ciasto, posypać parmezanem i przenieść patelnię do piekarnika.
Piec przez 25 minut lub do złotego koloru.
Pokroić w kliny i podawać na ciepło lub ciepło.