Szpinak i pomidor Frittata
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisy poranny posiłek, więc dać szpinak i pomidor Frittatan spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 10g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 118 kalorii. Ten bezglutenowy, pierwotny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje $1.1 za porcję. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz mielony pieprz, lekko szpinak, mleko i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 52%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ricotta, pomidor & szpinak frittata, Łatwa Frittata szpinakowo-pomidorowa, oraz Szpinak i suszone na słońcu pomidory Frittata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Grubo posiekać szpinak. W rondlu 2-ćwiartkowym umieść szpinak i wodę. Przykryć i gotować na średnim ogniu 3 do 5 minut lub aż zwiędnie.
Tymczasem w średniej misce wymieszaj jajka, białka, cebulę, mleko i zmieloną czerwoną paprykę, aż dobrze się wymieszasz.
W 12-calowej patelni zapobiegającej przywieraniu, ułóż zwiędły szpinak, pomidor i ser feta. (Jeśli patelnia żaroodporna jest niedostępna, owiń uchwyt patelni folią przed umieszczeniem pod brojlerem.)
Wlać masę jajeczną na wierzch. Przykryć i gotować na średnim ogniu 6 do 7 minut lub aż prawie zestaw.
Odkryj patelnię; broil o 6 cali od ciepła 1 minutę.
Odstawić na 1 minutę przed podaniem.