Szpinak i Feta Frittata
Szpinak i Feta Frittatan to bezglutenowe, pierwotne, wegetariańskie i דל פחמימות,zne danie główne. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 19g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,82 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 142 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz oregano, koszerną sól i pieprz, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Szpinak i Feta Frittata, Szpinak i Feta Frittata, oraz Fetan Szpinakowy Frittata.
Instrukcje
Dostosuj stojak piekarnika do najwyższej pozycji i podgrzewaj brojlery.
Rozgrzać oliwę z oliwek w 8 calowej patelni nieprzywierającej na średnim ogniu, aż się połysk.
Dodać Szallo i gotować, aż zacznie mięknąć, o 3 protokół.
Dodać czosnek i nadal gotować, aż zmięknie, o 2 minuty dłużej.
Dodaj szpinak i oregano i gotować, podrzucając często aż szpinak jest całkowicie zwiędły i wszelkie wody uwalniane przez szpinak gotowane off, o 6 minut w sumie. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
W dużej misce ubij jajka i mleko trzepaczką do włączenia.
Dodać fetę i doprawić solą i pieprzem.
Wlać mieszankę jajek na szpinak, a następnie delikatnie wymieszać łopatką, aby uwolnić szpinak z dna patelni, tak aby jajka miały bezpośredni kontakt z powierzchnią patelni.
Gotować, aż jajka są prawie całkowicie ustawione, o 12 minut, zmniejszenie ciepła, jeśli to konieczne, aby zapobiec spalaniu.
Umieść patelnię pod brojlerem, aż góra jest ustawiona, a także, mając na nią oko, więc nie pali się, o 2 minuty dłużej.
Aby uwolnić frittatę z patelni, poluzuj krawędzie łopatką.
Umieść talerz obiadowy nad patelnią, a płyta trzymająca mocno Odwróć patelnię, aby Frittata uwolniła się na talerz.
Podawać na ciepło z grzankami i plasterkami szalotki.