Szpinak i ciecierzyca z boczkiem
Szpinak i ciecierzyca z boczkiem może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 310 kalorii, 10g białka, oraz 23G tłuszczu. Na 1,25 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka płatków pieprzu, oliwa z oliwek, boczek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Linguine z ciecierzycą i boczkiem, Orzo z ciecierzycą, oraz Ciecierzyca Sundal.
Instrukcje
Przynieś garnek 3-quart trzy czwarte pełne wody do wrzenia.
Dodać boczek i gotować 2 protokół.
Odcedzić boczek i spłukać w zimnej wodzie. Pat suche i pokroić w poprzek na kawałki 1/4 cala.
Boczek gotować w 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanym ogniu, mieszając, aż rumiane. Pozostawiając boczek na patelni, łyżka off wszystko, ale 1 łyżka tłuszczu.
Dodaj 2 łyżki oleju, ciecierzyca, i płatki czerwonej papryki na patelni i smażyć) na dużym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż ciecierzyca zacznie brązowieć, 3 do 4 protokół. Wymieszać ze szpinakiem i czosnkiem i podsmażyć, mieszając, aż szpinak zwiędnie. Doprawić solą i pieprzem, skropić pozostałą łyżką oleju.