Szpinak i bazylia Orzo
Szpinak i bazylia Orzo może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 572 kalorie, 21g białka, oraz 10 g tłuszczu każdy. Na 1,48 zł za porcję, ten przepis okładki 31% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz oliwę z oliwek, cebulę, czosnek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest znakomity. Spróbuj Patelnia z kurczakiem, Orzo i szpinakiem z oliwkami Kalamatan, pomidorami i bazylią, Grillowane kotlety wieprzowe cytrynowo-bazyliowe z cytrynowo-bazyliowym Orzo #GrillPorkLikeASteak, oraz Orzo z parmezanem i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmaż czosnek i cebulę w oliwie z oliwek na średnim ogniu przez 3 minuty, aż lekko zmiękną.
Dodaj orzo i wywar z kurczaka, przykryj i gotuj przez około 3 minuty na średnim ogniu.
Dodaj bazylii i rozmarynu i przykryć i niech gotować na wolnym ogniu przez około 5 minut, aż cały płyn odparował. Dodać sok z cytryny i szpinak, wymieszać, aby połączyć i gotować przez 1 minutę, aż szpinak się ogrzeje.