Szpinak Enchiladas
Szpinak Enchiladas to danie główne, które serwuje 8. Za $1.49 za porcję, ten przepis okładki 21% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 22g białka, 14g tłuszczu i w sumie 286 kalorii. Jest to niedrogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. 48 osób cieszyło się, że wypróbowało ten przepis. Przynosi ci smak domu. Udaj się do sklepu i podnieś bulion z kurczaka, 8 tortilli kukurydzianych, szpinak i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 40 minut. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe dieta. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 93%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy obejmują Szpinak Enchiladas, Szpinak Enchiladas, oraz Enchilady ze szpinakiem i wołowiną.
Instrukcje
Do sosu ubij w rondelku bulion, koncentrat pomidorowy i chili w proszku. Dusić bez przykrycia przez 5 minut.
W międzyczasie połącz szpinak, cebulę, śmietanę i twarożek w misce; wymieszaj 1 szklankę rozdrobnionego sera. Łyżka 1/2 szklanki sosu do natłuszczonego 11-calowego. x 7-w. naczynie do pieczenia. Zanurz tortille w pozostałym sosie; łyżka około 1/4 szklanki mieszanki szpinaku na środku każdej tortilli.
Zwiń i umieść szwem do dołu w naczyniu do pieczenia. Na wierzch z pozostałym sosem i serem.
Piec bez przykrycia w temperaturze 350° przez 20 minut lub do musującego.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i musujące różowe to świetny wybór dla enchilady. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir]()
MacMurray Ranch Russian River Pinot Noir
Nasze MacMurray Ranch 2012 Russian River Valley Pinot Noir otwiera się aromatami lawendy i boysenberry, które ustępują miejsca smakom ciemnej wiśni i granatu. To soczyste wino ma jedwabiste odczucie w ustach, otoczone subtelnymi nutami dębu z beczki.