Szpinak Czosnkowo-Parmezanowy
Need a bezglutenowa i pierwotna przystawka? Czosnek-parmezan szpinak może być spektakularny przepis spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 9g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 180 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.78 za porcję. Jeśli masz szpinak, pieprz, oliwę z oliwek i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 95%, co jest świetne. Spróbuj Makaron czosnkowo-maślany ze szpinakiem i parmezanem, Makaron czosnkowo-maślany ze szpinakiem i parmezanem, oraz Czosnek Parmezan Hamburgery & Kremowy Sos Szpinakowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podsmażyć posiekany czosnek w gorącym oleju na dużej patelni na średnim ogniu 2 do 3 minut lub do złotego koloru. Stopniowo dodawać szpinak, mieszając, aż szpinak zwiędnie i pokryje mieszaniną czosnku (około 5 minut).
Wyjąć z ognia i wymieszać posiekaną bazylią, solą i pieprzem.
Masę szpinakową przełożyć do naczynia i posypać 1/2 szklanki parmezanu.