Szpinak, czerwona soczewica i fasolowe Curry

Szpinak, czerwona soczewica i fasolowe Curry
Szpinak, czerwona soczewica i fasola Curry mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 437 kalorii, 25g białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Na 1,45 zł za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób lubiło to indyjskie danie. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Mieszanka czosnku, kolendry, pomidorów i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać mieloną kurkumę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasto Cytrynowe Nadziewane Wiśniami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Z łyżeczką wynik 91%, to danie jest niesamowite. Spróbuj Szpinak, czerwona soczewica i fasolowe Curry, Szybkie Curry z czerwonej soczewicy i szpinaku, oraz Curry Z Soczewicy, Ziemniaków I Szpinaku dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Opłucz soczewicę i umieść w rondlu z wystarczającą ilością wody do przykrycia. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ogień do niskiego poziomu, przykryj garnek i gotuj na małym ogniu przez 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
GarnekGarnek
2
Drenaż.
3
W misce wymieszać przecier pomidorowy i jogurt. Sezon z garam masala, kurkuma, kminek i chile proszku. Wymieszać do uzyskania kremowej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chili W ProszkuChili W Proszku
Garam MasalaGaram Masala
Przecier PomidorowyPrzecier Pomidorowy
KurkumaKurkuma
JogurtJogurt
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Rozgrzać olej na patelni na średnim ogniu. Wymieszać cebulę, czosnek, i imbir; gotować, aż cebula zacznie brązowieć. Wymieszać ze szpinakiem; gotować aż ciemnozielony i zwiędnie. Stopniowo mieszać w mieszaninie jogurtu. Następnie wymieszać pomidory i kolendrę.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
PomidorPomidor
SzpinakSzpinak
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
JogurtJogurt
CebulaCebula
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Wymieszać soczewicę i zmieszaną fasolę w mieszaninie, aż do dobrego połączenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
SoczewicaSoczewica
FasolaFasola
6
Podgrzać, około 5 minut.

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować, jest Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Ma 4,1 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 12 dolarów.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćTwardy
Gotowe W35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn