Szpinak Curry ze świeżym serem (Saag Paneer)

Szpinak Curry ze świeżym serem (Saag Paneer)
Curry szpinak ze świeżym serem (Saag Paneer) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, Serrano chiles, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Saag Paneer (Curry szpinak z serem), Saag Paneer: Szpinak Z Indyjskim Serem, oraz Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wyłóż durszlak z 2 warstwami gazy i ustaw w zlewie. Mleko zagotować w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
GarnekGarnek
2
Gotować 30 sekund (zdjąć z ognia, jeśli zacznie się gotować) i wymieszać 1/4 szklanki soku z cytryny. Mleko zsiadnie się, dzieląc na twarogi serowe i przezroczystą żółtą serwatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg SerowyTwaróg Serowy
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
MlekoMleko
3
Wlać do durszlaka wyłożonego gazą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SernikSernik
DurszlakDurszlak
4
Skrzepy opłukać zimną wodą. Podciągnij krawędzie gaznicy, delikatnie wyciśnij jak najwięcej wody i uformuj twaróg w 6-in. dysk. Umieść dysk owinięty gazą na dużej płycie, na górze dużą deską do krojenia i zważyć ciężkim garnkiem. Umieścić w lodówce i niech naciśnij co najmniej 3 godziny i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
SernikSernik
GarnekGarnek
5
Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia. Napełnij dużą miskę wodą z lodem i odstaw na bok. Do wrzącej wody dodać 3 łyżeczki. sól i szpinak. Gotować 1 minutę, następnie odcedzić i przelać szpinak do lodowatej wody. Obrócić, aby ostudzić szpinak i ponownie odcedzić. Użyj rąk, aby wycisnąć wodę ze szpinaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
SzpinakSzpinak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
GarnekGarnek
6
W blenderze, wir czosnek, cebula, chiles, imbir, i 1/4 szklanki wody do pasty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka ChiliPapryka Chili
CzosnekCzosnek
ImbirImbir
CebulaCebula
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W średnim garnku na średnim ogniu dodaj olej, kardamon, goździki, liście laurowe i cynamon. Gotować, aż przyprawy ciemnieją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście LauroweLiście Laurowe
KardamonKardamon
CynamonCynamon
GoździkiGoździki
PrzyprawyPrzyprawy
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Dodaj zarezerwowaną pastę cebulową. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i ciemnieje, około 15 minut. Jeśli mieszanina zacznie się przyklejać, dodaj 1 łyżkę. wody na raz, mieszając, aby ją poluzować.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
WodaWoda
9
Wymieszaj kolendrę, kminek i kurkumę. Gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
KolendraKolendra
KurkumaKurkuma
KminekKminek
10
Dodaj pomidora i jogurt. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół. Szpinak wymieszać z pozostałą solą. Włącz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż smaki są mieszane, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
PomidorPomidor
JogurtJogurt
SólSól
11
Pokrój paneer na 1/2 cala. kostki i delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Gotować, aż Paneer jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzpinakSzpinak
PaneerPaneer
12
Dodaj garam masala i pozostały sok z cytryny. Dostosuj sól i sok z cytryny do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
Sok Z CytrynySok Z Cytryny
SólSól
13
Podawać na gorąco, z płaskim chlebem lub ryżem.
Składniki, których będziesz potrzebować
FlatbreadFlatbread
RyżRyż
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia94
Magazyn