Curry szpinak ze świeżym serem (Saag Paneer) jest bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Na $3.85 za porcję, ten przepis okładki 49% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 357 kalorii, 21g białka, oraz 17g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz czosnek, Serrano chiles, mieloną kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Niewiele osób lubiło to danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 30 minut. Z łyżeczką wynik 86%, to danie jest spektakularne. Spróbuj Saag Paneer (Curry szpinak z serem), Saag Paneer: Szpinak Z Indyjskim Serem, oraz Saag Paneer: szpinak z indyjskim serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wyłóż durszlak z 2 warstwami gazy i ustaw w zlewie. Mleko zagotować w dużym garnku na średnim ogniu, mieszając od czasu do czasu, aby zapobiec przypaleniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Durszlak
Garnek
2
Gotować 30 sekund (zdjąć z ognia, jeśli zacznie się gotować) i wymieszać 1/4 szklanki soku z cytryny. Mleko zsiadnie się, dzieląc na twarogi serowe i przezroczystą żółtą serwatkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Twaróg Serowy
Sok Z Cytryny
Mleko
3
Wlać do durszlaka wyłożonego gazą.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sernik
Durszlak
4
Skrzepy opłukać zimną wodą. Podciągnij krawędzie gaznicy, delikatnie wyciśnij jak najwięcej wody i uformuj twaróg w 6-in. dysk. Umieść dysk owinięty gazą na dużej płycie, na górze dużą deską do krojenia i zważyć ciężkim garnkiem. Umieścić w lodówce i niech naciśnij co najmniej 3 godziny i do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
Sernik
Garnek
5
Tymczasem przynieś duży garnek wody do wrzenia. Napełnij dużą miskę wodą z lodem i odstaw na bok. Do wrzącej wody dodać 3 łyżeczki. sól i szpinak. Gotować 1 minutę, następnie odcedzić i przelać szpinak do lodowatej wody. Obrócić, aby ostudzić szpinak i ponownie odcedzić. Użyj rąk, aby wycisnąć wodę ze szpinaku. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda
Szpinak
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Garnek
6
W blenderze, wir czosnek, cebula, chiles, imbir, i 1/4 szklanki wody do pasty. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryka Chili
Czosnek
Imbir
Cebula
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji
7
W średnim garnku na średnim ogniu dodaj olej, kardamon, goździki, liście laurowe i cynamon. Gotować, aż przyprawy ciemnieją, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Kardamon
Cynamon
Goździki
Przyprawy
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Garnek
8
Dodaj zarezerwowaną pastę cebulową. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zgęstnieje i ciemnieje, około 15 minut. Jeśli mieszanina zacznie się przyklejać, dodaj 1 łyżkę. wody na raz, mieszając, aby ją poluzować.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Woda
9
Wymieszaj kolendrę, kminek i kurkumę. Gotować, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Kurkuma
Kminek
10
Dodaj pomidora i jogurt. Gotować, aż lekko zgęstnieje, o 3 protokół. Szpinak wymieszać z pozostałą solą. Włącz ciepło do niskiego poziomu i przykryj. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż smaki są mieszane, o 30 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Pomidor
Jogurt
Sól
11
Pokrój paneer na 1/2 cala. kostki i delikatnie wymieszać ze szpinakiem. Gotować, aż Paneer jest ogrzewany przez, O 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szpinak
Paneer
12
Dodaj garam masala i pozostały sok z cytryny. Dostosuj sól i sok z cytryny do smaku.