Szpilki z zieloną ricottą: Tacconi con Ricotta Verde
Szpilki z zieloną ricottą: Tacconi con Ricotta Verde to Wegetariańskie przepis z 4 porcjami. Jedna porcja zawiera 445 kalorii, 25g białka, oraz 13g tłuszczu. Na $1.94 za porcję, ten przepis okładki 37% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać białka, sól i pieprz, sól i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby zużyć sól można śledzić to danie główne z Przepis Na Jabłko jako deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Niewiele osób lubiło to danie główne. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia niesamowite spoonacular wynik 89%. Spróbuj Spódnica stek z Salsa Verde i Ricotta Salata, Smażone kwiaty cukinii z Buffalo Ricotta: Fiori di Zucca Fritte con Ricotta di Bufalan e Pomodori, oraz Placki Tunan i Ricotta (Polpette di Tonno e Ricotta) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przygotować ciasto według przepisu i rozwałkować do drugiego najcieńszego ustawienia na maszynie do walcowania makaronu.
Pokrój go na 4 lub 5 arkuszy o jednakowej wielkości, mąkę na każdym arkuszu i pokrój je na 1-calowe kwadraty. Odstawić na prześcieradła wyłożone ręcznikami kuchennymi.
W misce robota kuchennego, pulse szpinaku, aż drobno posiekane i dodać ricotta, 1/4 szklanki startego sera, i gałki muszkatołowej. Całość przerabiamy na gładką masę, doprawiamy solą i pieprzem, odstawiamy w ciepłe miejsce.
Doprowadzić 6 ćwiartek wody do wrzenia i dodać 2 łyżki soli. Ugotować makaron kwadraty we wrzącej wodzie i gotować do miękkości jeszcze al dente, o 3 protokół.
Odcedzić makaron i rezerwy 1 szklanka wody do gotowania.
Dodaj połowę tej wody do mieszaniny ricotty, następnie dodaj makaron do mieszaniny ricotty i dobrze wymieszaj.
W razie potrzeby dodać więcej wody, aby nie stała się zbyt "ciasna", doprawić solą i pieprzem. Podziel równomiernie pomiędzy 4 miseczki makaronu i top startym pecorino.
Na drewnianej desce umieść mąkę w kopcu. Uformuj studnię w środku i dodaj białka i sól.
Dodać wodę, trochę na raz, mieszając mąkę i wodę widelcem. Obiema rękami zagnieść ciasto w kulkę, dodając w razie potrzeby więcej mąki, aby uzyskać gładkie, giętkie ciasto. Ustaw ciasto pod odwróconą miską i pozostaw 15 minut.