Szparagowe Pizzetki z Fontinanem i Prosciutto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fig & prosciutto pizzettas, Grillowane Pizzety z Parmigiano, Prosciutto i Arugulanem oraz z Taleggio i Puttanescą, oraz Prosciutto, Fontina i figi Panini.
Instrukcje
1
Ustaw kamień do pizzy na dnie lub na dolnej półce piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 500, pozwalając na co najmniej 30 minut na ogrzanie kamienia. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej ciasto pokroić na 4 kawałki i zwinąć każdy kawałek w kulkę. Przykryj folią i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemki
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
W rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować szparagi do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
3
Odcedzić i osuszyć. Pokroić szparagi 1/4 cala grubości na przekątnej i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodać szalotkę i 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kulkę ciasta na 8-calową rundę. Obierz do pizzy kaszę manną i ułóż na niej ciasto. Lekko posmarować ciasto oliwą z oliwek. Rozsypać 1/2 szklanki sera Fontina i 1/4 szklanki mozzarelli na ciasto, następnie top z jedną czwartą szparagów i 1/4 szklanki prosciutto. Przesuń pizzettę na gorący kamień.
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Nie Z Lokalnego Ogrodu
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Piec przez około 6 protokół, lub aż będzie chrupiące i rumiane na dole i bulgotanie na górze. Za pomocą dużej szpatułki przenieś pizzettę na powierzchnię roboczą i pokrój ją na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Posyp pizzettę sokiem ze szczawiu i cytryny i podawaj. Jak tylko 1 pizzetta znajdzie się w piekarniku, przygotuj następną. Wsuń go do piekarnika, gdy wyjdzie pierwszy.