Szparagowe Pizzetki z Fontiną i Prosciutto

Szparagowe Pizzetki z Fontiną i Prosciutto
Szparagowe Pizzetki z Fontinanem i Prosciutto mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4. Na 4,11 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 678 kalorii, 29g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz szparagi, oliwę z oliwek, szalotkę i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby zużyć sok z cytryny można śledzić to danie główne z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 59%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Fig & prosciutto pizzettas, Grillowane Pizzety z Parmigiano, Prosciutto i Arugulanem oraz z Taleggio i Puttanescą, oraz Prosciutto, Fontina i figi Panini.

Instrukcje

1
Ustaw kamień do pizzy na dnie lub na dolnej półce piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 500, pozwalając na co najmniej 30 minut na ogrzanie kamienia. Na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej ciasto pokroić na 4 kawałki i zwinąć każdy kawałek w kulkę. Przykryj folią i pozostaw na 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)1 Zielona Cebula, Pokrojona W Plasterki, Do Dekoracji (opcjonalnie)
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
2
W rondlu z wrzącej osolonej wody, gotować szparagi do miękkości, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
3
Odcedzić i osuszyć. Pokroić szparagi 1/4 cala grubości na przekątnej i przenieść do dużej miski.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
4
Dodać szalotkę i 2 łyżki oliwy z oliwek i doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Takie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi PrzycięteTakie Jak Boćwina, Jarmuż, Rzepak Lub Liście Buraka, łodygi Przycięte
5
Na lekko posypanej mąką powierzchni rozwałkuj 1 kulkę ciasta na 8-calową rundę. Obierz do pizzy kaszę manną i ułóż na niej ciasto. Lekko posmarować ciasto oliwą z oliwek. Rozsypać 1/2 szklanki sera Fontina i 1/4 szklanki mozzarelli na ciasto, następnie top z jedną czwartą szparagów i 1/4 szklanki prosciutto. Przesuń pizzettę na gorący kamień.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser FontinaSer Fontina
Puszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, OdsączonychPuszka Włoskich Lub Meksykańskich Pomidorów Pokrojonych W Kostkę, Odsączonych
ProsciuttoProsciutto
8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki8 Uncji Pokrojonej W Kostkę Szynki Prosciutto, Szynki Iberyjskiej Lub Innej Wysokiej Jakości Szynki
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
6
Piec przez około 6 protokół, lub aż będzie chrupiące i rumiane na dole i bulgotanie na górze. Za pomocą dużej szpatułki przenieś pizzettę na powierzchnię roboczą i pokrój ją na ćwiartki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
7
Posyp pizzettę sokiem ze szczawiu i cytryny i podawaj. Jak tylko 1 pizzetta znajdzie się w piekarniku, przygotuj następną. Wsuń go do piekarnika, gdy wyjdzie pierwszy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Smarowania WkładkiDo Smarowania Wkładki
SzczawSzczaw
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia18
Magazyn