Szparagi zawinięte w Prosciutto z Beurre Blanc

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj szparagów zawiniętych w Prosciutto z Beurre Blanc. Na 65 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 335 kalorii, 1G białka, oraz 36 g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz pieprz, szalotkę, ciężką śmietanę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 9%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Szparagi z małż Beurre Blanc, Ragout Szparagowy Z Pomidorkami Koktajlowymi I Czereśnią Beurre Blanc, oraz Brioche francuskie tosty ze szparagami i pomarańczowym Beurre Blanc dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Usuń zdrewniałe końce szparagów, przycinając włócznie do tej samej długości.
Połącz ze sobą 3 łodygi szparagów i owinąć każdą grupę jednym kawałkiem prosciutto, pozostawiając odsłonięte końcówki.
Wiązki skropić oliwą z oliwek.
Piecz paczki przez 10 minut lub aż szparagi się skończą, a plastry prosciutto będą chrupiące.
Każdy zawinięty w prosciutto pęczek szparagów skropić przygotowanym Beurre blanc i podawać.
Doprowadzić szalotki, ocet i wino do wrzenia w rondlu o ciężkim dnie, aż płyn zmniejszy się do 2 łyżek stołowych, około 5 minut.
Dodać śmietanę, sól i pieprz i doprowadzić do wrzenia na 1 minutę. Zmniejszyć ogień do niskiego poziomu i ubijać w kilku łyżkach masła. Nadal ubijać i dodawać kilka kawałków na raz z pozostałego masła. Poczekaj, aż każdy dodatek zostanie włączony, zanim dodasz więcej masła. Sos powinien pozostać ciepły, ale nigdy nie gorący, bo SOS pęknie.
SOS wyjąć z ognia i doprawić solą i pieprzem do smaku. W razie potrzeby przecedzić sos przez sito, aby usunąć szalotkę. Wyrzuć szalotkę.
Beurre Rouge: Zamień białe wino w oryginalnym przepisie na czerwone wino, a biały ocet winny na czerwony ocet winny.
Beurre Citron: Zastąp ocet i wino w oryginalnym przepisie 1/4 szklanki soku z cytrusów (cytryna, limonka i/lub pomarańcza) i dodaj 1 łyżeczkę skórki z cytrusów.
Limonka-imbir: Wymień ocet w oryginalnym przepisie na taką samą ilość soku z limonki i dodaj 1 łyżeczkę mielonego świeżego imbiru.
Dodać szczyptę nici szafranu do redukcji.