Szparagi z wędzonym łososiem i sosem Gribiche
Szparagi z wędzonym łososiem i sosem Gribiche mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 281 kalorii, 13g białka, oraz 23G tłuszczu. Ten bezglutenowy i pescatariański przepis służy 6 i kosztuje 2,75 zł za porcję. Jeśli masz oliwę z oliwek plus dodatkowe, masło, cytryna, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szparagi Z Wędzonym Łososiem I Sosem Gribiche, Nowy Sezon Angielskie Szparagi, Rolada Z Solą I Pieprzem, SOS Gribiche, oraz Pappardelle w cytrynowym sosie śmietanowym ze szparagami i wędzonym łososiem.
Instrukcje
Ubić majonez, śmietanę i sok z cytryny w małej misce, aby zmiksować. Wymieszaj posiekane jajka, kapary, pietruszkę, estragon i szalotkę. Doprawić sosem do smaku solą i pieprzem. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.
Odetnij dno 1 cal od każdej szparagowej włóczni. Używając obieraczki do warzyw, obierz każdą włócznię od około 2 cali poniżej końcówki do podstawy, aby usunąć sznurowatą zewnętrzną warstwę. Doprowadzić duży rondel osolonej wody do wrzenia. Wycisnąć sok z 1/2 cytryny do wrzącej wody; dodać połowę cytryny, masło i cukier.
Dodać szparagi i gotować tylko do miękkości po przekłuciu nożem lub szaszłykiem, 5 do 8 minut, w zależności od grubości i koloru. Za pomocą łyżki szczelinowej lub szczypiec wyjąć szparagi z rondla i przenieść na talerz do ostygnięcia. DO AHEAD można wykonać 1 dzień wcześniej. Cover; chill.
Tuż przed podaniem dodać do sosu 3 łyżki oliwy z oliwek i wymieszać bez przesuszania (sos powinien mieć grubą konsystencję, a oliwę lekko oddzielić). Szparagi układaj dekoracyjnie na talerzu lub pojedynczych talerzach. Udekoruj plastry łososia. Łyżka kilka łyżek sosu nad; skropić lekko z dodatkiem oliwy z oliwek.
Podawać, przechodząc pozostały sos obok.