Szparagi z sosem sezamowym
Szparagi z sosem sezamowym mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten bezglutenowy, bezmleczny i wegetariański przepis służy 4 i kosztuje 2,07 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 202 kalorie. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jeśli masz niesezonowany ocet ryżowy, majonez, pieprz cayenne i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 67%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi Z Kremowym Sosem Sezamowym, Szparagi Sezamowe, oraz Szparagi Sezamowe.
Instrukcje
Doprowadzić duży rondel z wodą do wrzenia.
Dodaj dużą szczyptę soli i sok z cytryny. Na średniej patelni, toast nasiona sezamu na umiarkowanym ogniu, potrząsając patelni kilka razy, aż złoty kolor, o 4 protokół.
Rozłóż nasiona sezamu na talerzu i pozostaw do całkowitego ostygnięcia.
Dodaj szparagi i marchew do wrzącej wody i gotuj przez 2 minuty.
Odcedzić i rozprowadzić na blasze do ostygnięcia.
W mini robocie kuchennym pulsuj nasiona sezamu, aż będą grubo zmielone.
Dodaj majonez, ocet ryżowy, sos sojowy, cukier i cayenne i procesu do mieszania. SOS doprawić solą.
Szparagi i marchew przełożyć na talerz.
Skropić dressing na wierzchu lub wymieszać z warzywami i podawać.